EDO FLEGO

Igrači su stalno na zemlji, realno gledamo na situaciju

Ponedjeljak, 22. studenog 2021. 15:06 Napisao/la  Igor Vranić

Kod nas nije bilo velikih oscilacija, imamo jasne ciljeve i znamo kako ćemo ih ostvariti, kaže trener nogometaša Orijenta 1919

Edo Flego
Edo Flego

Nakon najtežega domaćega poraza (Kustošija 0:3), Orijent 1919 je ostvario dvije uzastopne pobjedu u gostima (Bijelo Brdo 4:1, Solin 1:0) i potpuno promijenio vizuru prvoga dijela sezone.

Ne tako davno tema razgovora na Krimeji bila je kriza rezultata, sada je tema borba za sami vrh:

- Ne znam što znači kriza! Mi se otpočetka sezone borimo za ostanak! Nismo odstupili od naših ciljeva, možda su nekima apetiti porasli nakon početnih rezultata, ali igrači i ja stalno smo na zemlji, realno gledamo na situaciju. Razlog zbog kojim smo u jednom razdoblju ostvarili lošije rezultate bio je izostanak nekoliko igrača, nemamo veliki roster, u ritmu subota-srijeda-subota nismo mogli izdržati, rekao je trener Edo Flego prije kratkog osvrta na utakmicu u Solinu:

- Solin je domaćinska momčad, uvijek je doma nezgodna bez obzira na poziciju na ljestvici. Cijelo se vrijeme bori za ostanak, nikome nije lako igrati u Solinu, a kamo li pobijediti. Čestitam dečkima na pobjedi, osim dobre igre pokazali su da sazrijevaju, kod mladih igrača vidi se napredak u situacijama kada se treba boriti za bodove, naglašava Flego.

Što god tko mislio ili govorio, ljestvica ukazuje da u idućem kolu Orijent 1919 i Croatia Zmijavci igraju derbi za prvo mjesto:

- Ako tablica govori tako, ne mogu protiv toga! Znam samo da mi skupljamo bodove, da ćemo u toj utakmici pokušati učiniti isto. Na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti, ponavljam da je nama primarni cilj ostanak u ligi. Cilj nam je što prije skupiti dovoljan brodova, znamo da je teško igrati kada voda uđe u uši. Čim prije steknemo komfornu situaciju, bit će nam lakše igrati, govori Flego.

Orijent 1919 mora odigrati još tri utakmice, redom Croatia Zmijavci, Opatija i zaostalu utakmicu protiv Dinama II, pred kraj sezone često padaju tonusi igrača:

- Nemamo ni fizičkih, ni psihičkih problema otpočetka sezone, jasno da kratko zavlada apatija kada se izgubi, ali kod nas nije bilo velikih oscilacija. Imamo jasne ciljeve i znamo kako ćemo ih ostvariti, svaku utakmicu analiziramo, jasno nam je što radimo dobro i loše. Svjesni smo svega, a tada se ne možeo upasti niti u veliku krizu, niti može biti euforije, zaključuje Flego.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Varaždin 9 27
2 Orijent 1919 4 26
3 Rudeš 13 25
4 Dubrava Tim kabel 9 25
5 Jarun 3 23
6 Croatia Zmijavci -2 23
7 Dugopolje -2 21
8 BSK -4 20
9 Inter Zaprešić -4 19
10 Cibalia -2 18
11 Dinamo II -3 18
12 Sesvete -2 17
13 Osijek II -3 17
14 Kustošija 0 15
15 Solin -8 14
16 Opatija -8 11