VLADIMIR JERIĆ

Ne želimo poletjeti visoko, pa onda brzo pasti

Ponedjeljak, 14. rujna 2020. 00:00 Napisao/la  V. P.

Nama je želja stabilizirati se u ovoj ligi, tek smo ušli u nju, želimo stasati polako, kaže trener Pomorca 1921 nakon tri kola

Vladimir Jerić
Vladimir Jerić

Nogometaši Pomorca 1921 na vrhu su četvrtoligaške ljestvice nakon tri kola.

Kostrenska momčad ima 7 bodova,  Halubjan ima bod manje zbog kazne.

Obje vodeće momčadi su debitanti u četvrtoj ligi, što daje dodatnu težinu njihovim rezultatima.

- Zadovoljan sam, jer smo igrali u Bakru (3:1) i Gospiću (3:2), a doma smo igrali protiv Otočca (1:1). To su sve momčadi koje su nekoliko godina u ligi, ali mi smo dobro reagirali iako smo novi. Sada nas čeka Medulin 1921 i razmišljamo samo o prvoj sljedećoj utakmici. Gostovanja su bila teška, mi smo ekipa koja se voli nadigravati, a Gospić je momčad koja igra presing, brzi su i aktivni, mogli su do poluvremena riješiti utakmicu, jer mi nismo bili pravi u prvom dijelu. U svlačionici smo shvatili što moramo učiniti, u drugom dijelu smo krenuli igrati kako znamo i možemo što je na kraju rezultiralo preokretom. U Bakru su dečki također dobro reagirali, poveli smo, ali nas njihov gol nije pokolebao već smo potvrdili pobjedu, prisjetio se prošlih utakmica trener Pomorca 1921 Vladimir Jerić.

Pomorac 1921 nije opterećen borbom za vrh:

- Nama je želja stabilizirati se u ovoj ligi, tek smo ušli u nju. Želimo stasati polako, a ne odmah poletjeti visoko, pa onda brzo pasti. Imamo dosta mladih igrača, cilj nam je da oni stasaju uz iskusne igrače i da postepeno postanu  nositelji igre, te da svake godine dodajemo nove mlade igrače iz naše škole. Pokušat ćemo biti što bolje plasirani, ali bez velikih najava, dodaje trener kostrenske momčadi.

Halubjan je također dobro startao, trenutačni poredak na vrhu četvrte lige izgleda kao poredak na kraju prošle sezone u prvoj županijskoj ligi:

- U Brnasima se dobro radi, a uz sve to moraš uvijek imati i malo sreće. Siguran sam da će i oni biti dobri te da neće biti s njima lako igrati, ni doma,  ni u gostima. Činjenica je da je ova liga jako izjednačena, nema izrazitih autsajdera već svatko može svakoga pobijediti. Zato će do samog kraja biti zanimljivo, zaključio je Vladimir Jerić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Pomorac 1921 6 10
2 Mladost 6 9
3 Gospić 91 5 9
4 Borac 0 6
5 NK Lokomotiva -1 5
6 Kraljevica -3 4
7 Medulin 1921 -4 4
8 Vihor -2 3
9 Halubjan -4 3
10 Otočac -3 2