TONČI ZUBOVIĆ

Cilj je ulazak viši rang u slučaju da treća liga ostane ista

Nedjelja, 08. ožujka 2020. 16:03 Napisao/la  V. P.

 Imamo 18 igrača i ciljevi ostaju isti, kaže 47-godišnji igrač i sportski direktor

Tonči Zubović (Cres)
Tonči Zubović (Cres)

Nogometaši Cresa proljeće su otvorili pobjedom nad Kraljevicom te zahvaljujući remiju Vihora stigao na samo tri boda zaostatka za vodećim Bašćanima.

Remizirali su Buje i Naprijed, a izvjesno je da će baš te četiri momčadi odlučivati o naslovu prvaka.

Cres je u dvoboju sa Kraljevicom na klupi imao samo tri rezervna igrača, među kojima je bio sportski direktor Tonči Zubović, koji je otklonio spekulacije o mogućem odustajanju u utrci za naslov.

- U subotu je bila iznimna situacija, jer je pet naših mlađih igrača, koji su standardni nositelji igre u juniorskom pogonu, ali i u seniorskoj momčadi, otišlo na skijaški izlet u Kranjsku Goru. Moj sin Karlo je ozlijeđen, Uzelac je imao tri žuta kartona, tu su još Matić i Tarrabocchia. Imamo 18 dobrih igrača i ciljevi ostaju isti. Cilj kluba je prvo mjesto i ulazak viši rang u slučaju da naša regionalna treća liga ostane ista kao  sada. Ne zanima nas liga sa zagrebačkim klubovima, sadašnji saziv nam odgovara. Sada smo u izradi projekta svlačionica i svih pratećih prostorija i to bi sve trebalo biti izgrađeno do ljeta pojasnio je sportski direktor Zubović.

Creski sportski direktor zadovoljan je što mlađi igrači dolaze do izražaja.

- Maksenčuk i Stojković su se upisali u strijelce, Galonja je odigrao pola sata i pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Kalanj je odlučio pomoći Lošinju, jer ima malo drugačiji posao i ne bi stizao trenirati i ispunjavati svoje obaveze u Cresu, ali mi na njega u budućnosti ozbiljno računamo, dodaje Zubović.

Što se konkurenata u borbi za naslov tiče, Zubović se ne brine previše, kaže da je Cres usmjeren samo na sebe.

- Vihor je zasluženo prvi, ali prema mojem mišljenju Naprijed ima momčad broj jedan, tu su još Buje i mi. Sada su se rezultati poklopili, ispred nas je samo Vihor, ali to je početak. Imamo dobru, mladu i potentnu ekipu i ne brinemo o drugima. Ja sam tu da pomognem ako treba, 15-20 minuta, volim biti na klupi, nemam s tim problema, cijeli život sam u svlačionici, a ako trener traži i treba pomoć, na mene može računati. Ne radim nikakav pritisak, zadovoljan sam, tu sam radi atmosfere, radi dečki i osjećaja, zaključio je  47-godišnji Tonči Zubović.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Pomorac 1921 6 10
2 Mladost 6 9
3 Gospić 91 5 9
4 Borac 0 6
5 NK Lokomotiva -1 5
6 Kraljevica -3 4
7 Medulin 1921 -4 4
8 Vihor -2 3
9 Halubjan -4 3
10 Otočac -3 2