ZIMSKI PRVAK 3. HRL - ZAPAD

Kvarner Kostrena ugasio seniorski pogon

Utorak, 26. veljače 2013. 14:40 Napisao  Marko Babić

- Odustali smo od natjecanja zbog financijske situacije, doveli bismo u pitanje rad omladinskog pogona, rekao je Nikola Kosanović

Rukometni klub Kvarner Kostrena istupio je iz Treće lige - zapad!Razlog odustajanja su problemi s financijama odnosno nemogućnost financiranja seniorskog pogona koji  se natjecao u najnižem rangu. Nakon što je klub preuzela nova uprava pronašla je dugovanja prema komunalnom društvu od 50 tisuća kuna. U proračunu općine Kostrena Kvarner je za mlađe uzrasne kategorije dobio 55 tisuća kuna. U međuvremenu su počeli stizati i neki drugi dugovi na naplatu. Inače, Kvarner je osvojio naslov jesenskog prvka te je u 12 utakmica prvog dijela upisao 11 pobjeda i 1 poraz. Klub će ugastiti seniorski pogon, te nastaviti  raditi s mlađim uzrastima.

- Odustali smo od natjecanja zbog financijske situacije. Preuzeli smo smo klub u rujnu i zatekli smo dugove koje je stvorila bivša Uprava koja je unaprijed čak potrošila neka sredstva koja su trebala stići iz proračuna. Općina je smanjila proračun, došla je u međuvremenu i jedna ovrha i našli smo se u situaciji gdje bi daljnjim nastupanjem u Prvoj ligi doveli u pitanje rad omladinskog pogona, rekao je Nikola Kosanović, predsjednik Kvarner Kostrene koji je ujedno i igrao u prvom sastavu.

- Mlađe uzrasne kategorije su također bile u rasulu. Prioritet je osnovati školu rukometa i onda jednog dana sa svojim igračima ponovo oforimiti seniorski sastav. Morali smo birati i prioritet smo stavili na rad s mlađim uzrastima, rekao je Kosanović.

Zbog istupanja Kvarner Kostreni ne prijeti nikakva kazna

- Budući da smo odigrali 50 posto utakmica u prvenstvu nećemo biti kažnjeni. Prvi dio sezone smo odradili tako da su članovi Uprave iz svog džepa sve financirali. Imali smo ambicije ući u Drugu ligu, nadali smo se da ćemo u novom proračunu dobiti dodatne financije, ali to se nije dogodilo, zaključio je Nikola Kosanović.