NIKOLA KOSANOVIĆ OBJAŠNJAVA

Plasman u viši rang ovisi o financijama!

Nedjelja, 23. prosinca 2012. 15:00 Napisao/la  SC

S obzirom da većinu troškova podmirujemo iz vlastitih džepova, onda je jasno da nećemo ići  grlom u jagode, kaže Kosanović

Rukometaši Kvarner Kostrene jesenski su prvaci Treće lige, u posljednjem kolu Kostrenjani su uvjerljivo svladali susjede iz Pećina te nastavili utrku s Porečom II za sam vrh prvenstvene ljestvice. Predsjednik, a ujedno i igrač Kvarner Kostrene, Nikola Kosanović u kratkim crtama prokomentirao je ambicije Morskih konjića u tekućoj sezoni.

- Na prvom mjestu želio bih iskoristiti ovu priliku da čestitam svim dečkima na osvojenom naslovu jesenskih prvaka. Rukometaši Kvarner Kostrene nisu samo igrači, oni su svi dio uprave kluba koja se bori da klub opstane u doba teške financijske krize, započeo je Kosanović te nastavio:

- Posebne zahvale idu na račun trenera momčadi Ivana Dunda Munitića, legende ovog kluba koji nam je odlučio pomoći svojim znanjem i iskustvom, a kojeg vodi neizmjerna ljubav prema rukometu i klubu koji nosi u srcu. Mislim da je dovoljno spomenuti činjenicu da Munitić na treninge i utakmice u Kostrenu stiže iz Njivica, rekao je predsjednik rukometaša Kvarnera te se osvrnuo na planove i ciljeve kluba.

- O ambicijama je izuzetno teško govoriti bez čiste slike financijske konstrukcije odnosno sredstava koja će Općina Kostrena u 2013. godini namijeniti za rukomet. U svakom slučaju mi ćemo sa sportske strane svoj dio posla odraditi maksimalno korektno te pokušati do kraja sezone zadržati trenutno mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Ako nam to pođe za rukom, onda ćemo na temelju financijske konstrukcije odlučiti hoćemo li ići stepenicu više ili ne, mišljenja je Nikola Kosanović koji je potom zaključio:

- S obzirom da većinu troškova podmirujemo iz vlastitih džepova te da nas je većina u trostrukim ulogama igrača, članova uprave i sponzora kluba, onda je jasno da nećemo ići  grlom u jagode te ulaziti u viši rang natjecanja ako nam to ne bude dopustila financijska konstrukcija. Naravno, bilo bi jako lijepo da već nakon godinu dana vratimo klub natrag u drugoligaške vode, no naš prvi i osnovni cilj i dalje ostaje izgradnja novih temelja Kvarner Kostrene, a tu na prvom mjestu mislim na podizanje omladinskog pogona na jedan viši nivo kvalitete koji bi za produkt u budućnosti imao stvaranje igrača koji bi jednog dana trebali činiti okosnicu prve momčadi, zaključio je Nikola Kosanović.