ALFA I OMEGA RK MATULJI TVRDI

Lenžer: Sredstva od Općine nisu dovoljna za Prvu ligu

Petak, 22. lipnja 2012. 20:22 Napisao  Milan Kosanović

Nogometni klub koji se natječe u Drugoj županijskoj ligi dobio je više sredstava nego rukometni drugoligaš, kaže Lenžer

 

 

 

Općina Matulji donijela je proračun o financiranju sportskih klubova u 2012. godini koji je neugodno iznenadio novopečenog rukometnog prvoligaša. Alfa i omega kluba Zvonimir Lenžer komentirao je proračun, ali i strože kazne za nepoštivanje propozicija HRS-a.

- Proračun je konačno donesen, no ne mogu reći da smo zadovoljni s sredstvima koje nam je Općina namijenila, rekao je Lenžer te nastavio:

- Kriterij po kojem su sredstva raspodijeljena  nije logičan. Najmanje bodova dobio je pojedinačni sport, potom ekipni te na koncu momčadski. Mi smo svrstani u ekipni sport odnosno sport u kojem se natječe od dva do devet natjecatelja u jednom trenutku. Momčadski sport je po tim kriterijima sport u kojem se natječe deset i više natjecatelja. Tako je primjerice nogometni klub koji se natječe u Drugoj županijskoj ligi dobio više sredstava nego rukometni drugoligaš, objasnio je tajnik rukometnog kluba Matulji te dodao:

- Sljedeće sezone bit ćemo prvoligaši, a smiješna je činjenica da se u Matuljima kojim slučajem osnuje ragbi klub isti bi dobio više sredstava nego rukometni prvoligaš. Dečki su nam visoki i snažni, možda nam je pametnije da se preselimo u ragbi, našalio se Lenžer te nastavio:

- Raspodjela sredstava nema nikakve logike, smatram da je to favoriziranje jednog sporta i iskreno se nadam da će se to uskoro promijeniti. Sredstva koja smo dobili nisu dovoljna za igranje Prve lige. S obzirom da je pola godine već prošlo potrošili smo većinu sredstava koja smo tek sada dobili. Ipak, intenzivno radimo na zatvaranju financijske konstrukcije. Prisiljeni smo nabavljati sredstva iz alternativnih izvora, treba nam jedan jaki sponzor te nekoliko manjih kako bi izgurali sezonu, mišljenja je Lenžer koji se potom osvrnuo na strože kazne za nepoštivanje propozicija HRS-a.

- Radi se o starim propozicijama HRS-a s kojima smo upoznati. Prijavili smo se za natjecanje u svim kategorijama i vjerujem da ćemo to sve i realizirati te da neće biti većih potresa. Još prije dva mjeseca rekao sam da je jedan od osnovnih preduvjeta za igranje Prve lige te sada i Četvrte ili Županijske da dvorana bude gotova u roku. Problem nije toliko u odigravanju utakmica koliko u nedostatku uvjeta za treniranje. Dosadašnji uvjeti nisu bili adekvatni, ne možemo ući u jedno ozbiljno natjecanje s prvom i drugom momčadi ako obje ekipe nemaju redovite i ozbiljne uvjete za treniranje u rukometnoj dvorani, a mala školska dvorana i dvorana u Brešcama to nisu, zaključio je Zvonimir Lenžer.