KOZALA DOBILA REPREZENTATIVCA

Vlado Matanović igrao protiv Norveške u Puli

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 17:01 Napisao  Milan Kosanović

Vlado Matanović nalazi se na pripremama kadetske reprezentacije, poziv je dobio nakon ozljede Zlatka Horvata

Prvi put u povijesti jedan rukometaš Kozale zaigrao je za hrvatsku A-reprezentaciju, Vlado Matanović dobio je protiv Norveške priliku odjenuti reprezentativni dres i zaigrati sa svojim idolima. Ovaj 18-godišnjak nalazi se na pripremama kadetske reprezentacije koje su se odvijale paralelno s pripremama seniorske reprezentacije u Umagu. Ozljeda Zlatka Horvata bila je dovoljna da se ispune snovi mladog rukometaša Kozale, koji je u svom godištu jedno od najboljih desnih krila u Europi te je na meti mnogih europskih rukometnih velikana.  

Podsjetimo, na pripremama kadetske reprezentacije nalazi se čak pet Riječana od čega četiri igrača Kozale, Kristian Bećiri, Marin Buneta, Anton Dunato te Vlado Matanović, koji je nastupom za seniorsku reprezentaciju  zaokružio riječku rukometnu bajku. Riječki rukomet danas može biti ponosan na mlade rukometaše Kozale, a Vlado Matanović je nakon Renata Sulića prvi Riječanin koji u ranoj životnoj dobi odjenuo reprezentativni dres.

Ono što posebno veseli jest činjenica da Matanović stiže iz "male" Kozale, kvalitetan višegodišnji rad trenera Darka Dunata stigao je na naplatu, a ovaj rezultat možda potakne i gradske strukture da pomognu ovom riječkom prvoligašu koji jedva spaja kraj s krajem kako bi mladim i perspektivnim rukometašima omogućio natjecanje u Prvoj ligi.