VLADO MATANOVIĆ PORUČUJE

Ako želiš nešto napraviti, moraš ići u C. osiguranje!

Utorak, 04. rujna 2012. 13:31 Napisao  Milan Kosanović

U Kozali se najbolje radi, a imam trenera od kojeg mogu puno naučiti, kaže rukometaš Kozale

Dok vodstvo rukometnog kluba Kozala slavi povijesni uspjeh, plasman u Prvu ligu, jedan možda i veći uspjeh zbog kojeg bi se ime Kozale i trenera Darka Dunata moglo proslaviti je Vlado Matanović.  Kadetski reprezentativac zapeo je za oko rukometnim stručnjacima na Europskom kadetskom prvenstvu u Austriji  gdje se je prema mišljenjima mnogih stručnjaka pokazao kao najbolje mlado desno krilo u Europi.

-          Atmosfera u Austriji je bila savršena, žao mi je što nismo ostvarili već uspjeh, no bit će prilike, započeo je Matanović koji je netom po završetku EP-a u Austriji dobio brojne ponude bogatih europskih klubova.

-          Prvi put kada sam čuo da me zovu mislio sam da je to neka šala, no kada sam otkrio da se radi o ozbiljnim ponudama bio sam presretan. Nažalost, nisam mogao prihvatiti niti jednu ponudu iz razloga što je škola na prvom mjestu, objasnio je ljevoruki Matanović te odgovorio na pitanje kako to da se nakon brojnih ponuda odlučio ostati baš u Kozali.

-          S obzirom da sam zbog škole vezan za Rijeku onda nisam puno dvojio. U Kozali se najbolje radi već sam deset godina, a ne smijemo zanemariti ni činjenicu da imam trenera od kojeg mogu puno naučiti uz kojeg mogu dodatno napredovati te se izgraditi u kompletnog igrača. Vjerujem da će Kozala biti moja destinacija još par godina, rekao je Matanović te se osvrnuo na pripreme za nadolazeću prvoligašku sezonu:

-          Pripreme su uvijek pripreme, nismo od onih koji pojačavaju pripreme ovisno o rangu natjecanja jer se uvijek  spremamo najbolje što možemo. Smatram da smo dobro trenirali, jutarnje treninge odrađivali smo u trsatskom parku dok su me večernji posebno fascinirali, jer je trener Dunato neprestano ubacivao nešto novo u trening što mi je bilo posebno zanimljivo. Na koncu turnir u Senju je najbolja potvrda našeg rada u pripremnom periodu, smatra ljevoruko krilo koje se potom osvrnulo na ciljeve u nadolazećoj prvoligaškoj sezoni:

-          Na početku kada su nam rekli da ćemo igrati Prvu ligu mislio sam da nećemo moći jer se radi o starijim i iskusnijim ekipama od nas, no nakon turnira u Senju vidio sam da se možemo nositi s tim ekipama i očekujem plasman u sredini tablice, rekao je Matanović te otkrio svoje planove u nastavku karijere.

-          Ambicije su velike, volio bih otići u Croatia osiguranje jer ako želiš nešto napraviti u Hrvatskoj moraš ići u Zagreb, a dalje Njemačka, Španjolska.. Samo da bude zdravlja. Sljedeće godine očekuje me Svjetsko juniorsko prvenstvo, možda bude u Hrvatskoj, moram puno trenirati, želja mi je otići na SP i uzeti medalju, zaključio je Vlado Matanović.