Vlado Matanović: Odabrat ću klub u kojem imam veće šanse za napredak!

Četvrtak, 10. siječnja 2013. 15:01 Napisao  Milan Kosanović

Ostajem u Kozali još godinu i pol dana dok ne završim školu, to je najbolje za mene i tako sam odlučio u dogovoru sa svojim roditeljima, kaže  Matanović

Proteklih nekoliko dana mladi Kozalčanin Vlado Matanović puni novinske stupce, da je ona nesretna lopta protiv Norvežana zatresla mrežu a ne stativu, priča o ovom 18-godišnjak bila bi još zanimljivija.

Dok mnogi predviđaju sjajnu karijeru mladog nasljednika Mirze Džombe  želje u vezi nastava  karijere izrekao je sam Vlado Matanović.

-          Kad sam vidio dokle sam došao, želim raditi još više, duplo više kako bi se jednog dana tamo vratio, započeo je Matanović te nastavio:

-          Ipak, sada sam se vratio u svoj klub s kojim želim napredovati. Želja mi je da se Kozala podigne na prvenstvenoj ljestvici, vjerujem da i moji suigrači žele isto. Volio bih da se u kroz našu igru vidi napredak Kozale i bilo bi mi posebno drago da dam svoj obol uspjehu svog kluba.

Perspektivno krilo potom se osvrnulo na svoje ambicije:

-          Teško mi je o tome pričati, volio bih ići prema gore, početi od Zameta, Zagreba, a onda ćemo vidjeti kako dalje. Uz malo sreće i puno rada vjerujem da bi moglo biti dobro. Krajnji cilj, ili bolje rečeno želja je Bundesliga, rekao je Matanović te otkrio svoje rukometne snove.

-          Ispunjenje sna za mene bi bilo finale svjetskog prvenstva ili olimpijskih igara s hrvatskom reprezentacijom.

Finala će još malo sačekati, a ono što bi uskoro moglo biti aktualno jest prelazak u redove riječkog premijerligaša Zameta ili hrvatskog prvaka Croatia osiguranja.

-          Teško mi je izabrati između ta dva kluba, no kada do toga dođe, onda ću sigurno izabrati onu sredinu u kojoj imam veće šanse za napredak i gdje su kvalitetniji treneri, objasnio je Matanović koji ne misli tako brzo napustiti Kozalu.

-          Ostajem u Rijeci još godinu i pol dana dok ne završim školu, to je najbolje za mene i tako sam odlučio u dogovoru sa svojim roditeljima. Dakle, sljedećih godinu i pol ostajem u Kozali, zaključio je Vlado Matanović.