NENAD SLADIĆ PORUČUJE

Naš cilj više nije borba za ostanak

Srijeda, 17. listopada 2012. 11:13 Napisao/la  Milan Kosanović

Uoči prvenstva nismo znali što nas očekuje, sada smo svjesni da se možemo nositi sa svima, rekao je Sladić


Rukometaši Matulja poput školaraca uoči polugodišta vrijedno rade te marljivo skupljaju bodove kako bi ocjena njihovog rada i igre na polusezoni bila što viša. Trener Goran Stašek unatoč brojnim nedaćama uspješno drži kormilo matuljskog broda koji uz lagane valove plovi prema vrhu prvenstvene ljestvice.

- Krenuli smo dobro u prvenstvo, startali s tri pobjede, no onda je došao taj neugodni domaći poraz od KTC-a koji nas je lagano uzdrmao, rekao je jedan od nosioca igre Matuljaca Nenad Sladić te nastavio:

- Nije nam dugo trebalo da skupimo glave te s još jačim radom krenemo naprijed. Pobjeda protiv Dugog Sela vratila nas je na stari kolosijek i nadam se da je to početak nove serije pobjeda, mišljenja je Sladić te poručio:

- Prije početka prvenstva nismo znali što nas očekuje, sada smo svjesni da se možemo nositi sa svim ekipama i da svakoga možemo pobijediti kako doma tako i u gostima. Cilj Matulja više nije borba za ostanak, moramo stajati s obje noge čvrsto na zemlji, no sukladno rezultatima koje ostvarujemo smatram da bi realno bilo za očekivati plasman u sredini prvenstvene ljestvice.

Matuljci će u sedmom kolu na gostovanje u Čakovec gdje će igrači trenera Gorana Stašeka snage odmjeriti s domaćim Međimurjem.

- Očekuje nas teško gostovanje, svaka utakmica u Prvoj ligi je svojevrstan derbi, a vjerujem da će tako biti i u Čakovcu. Smatram da ako uspijemo ponoviti igru iz prošlog kola, naročito u fazi obrane onda imamo velike šanse za osvajanjem novih prvenstvenih bodova što nam je uostalom i cilj, rekao je Nenad Sladić te zaključio:

- Dva boda u Čakovcu bila bi sjajna najava domaćeg derbija s Umagom koji je glavni pretendent za ulazak u viši rang. Riječ je o momčadi koja je još uvijek neporažena i bilo bi lijepo riječkim ljubiteljima rukometa prirediti jednu rukometnu feštu te pokušat skinuti skalp Umažanima.