RK CRIKVENICA BEZ TRENERA

Željko Čagalj zahvalio se upravi kluba na suradnji

Četvrtak, 09. kolovoza 2012. 12:41 Napisao  Milan Kosanović

Nisam pronalazio motiv u tome da bacim u vodu svoj rad i krenem ispočetka, kaže Čagalj

 

 

 

 

Rukometaši Crikvenice na početku priprema za nadolazeću sezonu ostali su bez trenera Željka Čaglja koji se upravi crikveničkog prvoligaša zahvalio na suradnji te vratio kući u Kaštelu.

- Nakon dvije i pol godine rada u Crikvenici smo stvorili jednu mladu momčad koja je bila sastavljena od tri igrača sa strane, solidnih domaćih klupskih igrača koje Crikvenica dugo nije imala, te kadeta predvođenih reprezentativcem Bećirijem, započeo je sada već bivši trener Crikvenice Željko Čagalj o razlozima ostavke te nastavio:

- Došlo je vrijeme kada uz kvalitetnu logistiku možete napraviti iskorak koji bi klubu dao vjetar u leđa, te na koncu i promovirao rukomet u ovom kraju. S obzirom na situaciju u Hrvatskoj koja nije zaobišla ni Crikvenicu, a tu pričam o recesiji, uprava kluba nije mogla ispuniti moj cilj i ja sam im se zahvalio na suradnji. Uvijek si postavljam visoke ciljeve, ambiciozan sam trener, a vidio sam da bi u Crikvenici bio prisiljen ponovo stvarati novu momčad, a nakon dvije i pol godine stvaranja nisam pronalazio motiv u tome da bacim u vodu svoj rad i krenem ispočetka, objasnio je Čagalj za kojega će u Crikvenici vrlo teško pronaći adekvatnu zamjenu te nastavio:

- U Crikvenici sam proveo jedan jako lijep period, upoznao sam kvalitetne ljude i moram priznati da mi je uistinu žao što sam morao otići. Također moram napomenuti da u Crikvenici sigurno postoje uvjeti za nečim višim i boljim, no putovi su nam se razišli što naravno ne znači da se u budućnosti nećemo ponovno sresti.

Bivši trener Crikvenice potom nam je otkrio koji su bili njegovi uvjeti da nastavi suradnju s crikveničkim prvoligašem.

-  Moj uvjeti su bili da se zadrži na okupu momčad od prošle sezone, te da joj se priključi Igor Montanari. Materijalne uvjete nisam povećavao jer sam svjestan situacije, moja najveća nagrada bio bi ostvareni rezultat na kraju sezone. Uprava nije bila u mogućnosti ispuniti moje uvjete i ja sam se odlučio vratiti kući, rekao je Čagalj te naglasio:

- Nemam drugi klub, postoji mogućnost da se u kondicijskom dijelu priključim Odbojkaškom klubu Marina Kaštela, a što se tiče rukometa individualno ću raditi s rukometašima te ispunjavati svoje obaveze kao trener hrvatske mlađe kadetske reprezentacije. Sada sam slobodan trener na tržištu, a dok se ne pojavi neki angažman bavit ću se – rukometom.

Željko Čagalj na klupi Crikvenice naslijedio je Marina Tomljanovića Gudu koji je na klupi Kiraca sjedio u kratkom razdoblju nakon odlaska Tomislava Veraje.  U dvije i pol godine rada Čagalj je razvio nevjerojatnu suradnju s igračima, podigao omladinski pogone, te stabilizirao prvu momčad.