PRVA LIGA RUKOMETAŠA

Kozala slavila kod Međimurja, poraz Kiraca

Ponedjeljak, 19. studenog 2012. 03:45 Napisao  Milan Kosanović

Utakmice 11. kola Prve lige rukometaša: Međimurje - Kozala 19:28 (12:12), Crikvenica - Moslavina 26:27 (13:15)

Utakmice 11. Kola Prve lige rukometaša

MEĐIMURJE – KOZALA 19:28 (12:12)

Dvorana Graditeljske škole Čakovec. Gledatelja: 100. Suci: Banović i Banović (obojica Požega)

MEĐIMURJE: Horvat, Torner, Goleš, Škrobar 2, Bralić, N. Petek, Toplek, Levak 1, Pustić, Hutinec 2, Hajdarović, Goričanec, Sklepić 5, Mišević 4, Kovačić 4, M. Petek 1.

KOZALA: Ćaćan, Dunato 1, Jašarević, Jeličić 4, Vladika, Matanović 5, M. Sorić, A. Tomić 1, F. Tomić 5, Stipčić 2, Bećiri 4, Kalač 1, Briški 1, L. Sorić, Badnjević 4.

Sedmerci: Međimurje 2 (4), Kozala 5 (6). Isključenja: Međimurje 10, Kozala 12 minuta.

 Rukometaši Kozale osvojili su prve ovosezonske bodove na gostujućem terenu, igrači trenera Darka Dunata slavili su u Čakovcu nad domaćim Međimurjem s uvjerljivih devet pogodaka razlike te napravili prvi veliki korak ka ostanku u prvoligaškom društvu.

- Već sam i ranije najavljivao da u ove dvije utakmice s Međimurjem i Biogradom moramo uzeti četiri boda. Kup utakmica s Matuljima nam je podigla samopouzdanje, rekao je trener Kozale Darko Dunato te nastavio:

- Kada pogledate tablicu vidite da mi imamo gol razliku minus deset, a naši konkurenti u borbi za ostanak minus pedeset, a to nešto govori. Međimurje smo sada bacili iza sebe i oni su prvi kandidati za ispadanje, a mi nastavljamo utrku sa Senjom, Crikvenicom i po mom mišljenju Hrvatskim dragovoljcem. Naglašavam da ćemo već na proljeće biti puno jači i da ćemo uzimati bodove. Više nismo glavni kandidati za ispadanje, mislim da je trenutno Međimurje prvi kandidat, rekao je Dunato te zaključio:

-   Biograd jednostavno moramo pobijediti u sljedećem kolu, a onda će do kraja prvog dijela već tri ili četiri ekipe biti iza nas što nam je cilj. U drugom djelu nas očekuje težak raspored, sva tri pretendenta za prvo mjesto, Umag, Đakovo i Matulji dolaze nam u goste što je mali hendikep. Ipak, vjerujem da ćemo uzeti bodove negdje na gostovanju, a uvjeren sam da ćemo ostati u Prvoj ligi jer ima lošijih od nas.

CRIKVENICA – MOSLAVINA 26:27 (13:15)

SD Crikvenica. Gledatelja: 100. Suci: Knežević i Tunuković (obojica Vrpolje)

CRIKVENICA: Matejčić 4, Mataija, Stojanović 3, Grozdek, Domijan, Derossi 5, Čupić 10, Car, Baričević, Stanić, Svetić, Mazzarolli 1, Mutiši 1, Galić.

MOSLAVINA: Vučelić, Sruk 1, Masnec 5, Đozo, Horvat 1, Podvalej 4, Lukes 2, S. Crnojević, Barić 4, Jurić 3, L. Crnojević 5, Kačmarčik 1, Slakoper, Šušnja.

Sedmerci: Crikvenica 3 (3), Moslavina 3 (4). Isključenja: Crikvenica  12, Moslavina 8 minuta.

Rukometaši Crikvenice prosuli su bodove na domaćem parketu protiv gostiju iz Kutine koji su u završnici susreta bacili Crikveničane na koljena te ih poslali u borbu za goli prvoligaški ostanak.

Imali su Kirci prednost 25:22 u posljednjim minutama susreta, vodili su igraći trenera Egona Paljara i 26:25, no Moslavina je na koncu slomila otpor domaćina te došla do vrijedne pobjede.

Nakon poraza od Moslavine Crikvenica je postala jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz lige, uzme li se u obzir da Kirci u sljedećem kolu gostuju kod objektivno kvalitetnijih Matulja onda je jasno da se Tomislavu Čupiću i društvu ne piše dobro.