POČELA PRVA HRL

Senj, Crikvenica, Kozala i Matulji u borbi za ostanak!

Subota, 08. rujna 2012. 03:00 Napisao  Milan Kosanović

Prva liga će ove sezone ponuditi  čak dvanaest lokalnih derbija

Ove subote započinje nova prvoligaška sezona koja će po svemu sudeći biti jedna od najzanimljivijih za sve ljubitelje rukometa u riječkom rukometnom prstenu. Razlog tome leži u činjenici da će u prvoligaškim vodama plivati čak četiri lokalna prvoligaša koji u prvenstvo ulaze sa samo jednim ciljem – izboriti ostanak!

Raspored 1. kola: Moslavina – Kozala, Matulji – Biograd, KTC – Županja, Đakovo – Crikvenica, Dugo Selo – Senj Wallenborn, Međimurje – Hrvatski dragovoljac, Umag - Osijek

Senj Wallenborn i Crikvenica starosjedioci su u Prvoj ligi, Uskoci su prošle sezone zauzeli vrlo dobro šesto mjesto sa osvojenih 30 bodova, Kirci su izborili ostanak osvojivši 22 boda što im je bilo dovoljno za deveto mjesto na prvoligaškoj ljestvici.

Dok su se Senjani i Crikveničani borili za što bolji plasman, u rangu niže vodila se rovovska bitka između lokalnih drugoligaša Matulja i Kozale koji su gajili nade za plasmanom u viši rang. Matuljci trenera Gorana Stašeka na koncu su prvi prošli ciljnom ravninom, momčad trenera Darka Dunata u dva navrata tokom sezone očitala im je bukvicu, završila druga, no na koncu je spletom,  za Kozalčane sretnih okolnosti, ipak izborila plasman u viši rang natjecanja.

CRIKVENICA: Ljiridonu Zena, Jure Galić, Moreno Car, Jadranko Stojanović, Paulo Grozdek, Vladimir Matejčić, Dino Derossi, Tomislav Čupić, Antonio Karačić, Andrej Butorac, Filip Baričević, Igor Montanari, Dorian Mazzarolli, Fabijan Miculinić. Trener: Egon Paljar
DOŠLI: Igor Montanari (Bahrein)
OTIŠLI: Oliver Lušić (Split), Faruk Badnjević (Kozala), Kristijan Bećiri (Kozala)

Prva liga tako će ove sezone ponuditi pravu poslasticu za gledatelje koji će moći uživati u lokalnim derbijima kojih će vjerovali ili ne u narednoj sezoni biti čak dvanaest.(Senj-Crikvenica, Matulji-Kozala, Crikvenica-Senj, Kozala-Matulji, Kozala-Crikvenica, Matulji-Senj, Crikvenica-Kozala, Senj-Matulji, Kozala-Senj, Matulji-Crikvenica, Senj-Kozala i Crikvenica-Matulji)

Prva liga ove sezone će brojati 14 klubova, Vidovec Bios i Medveščak izborili su plasman u Premijer ligu dok su Ivančica, Mladi Rudar i Brod kao posljednje tri plasirane ekipe preselili u niži rang natjecanja. Nova lica u ligi su bivši premijerligaš Međimurje, križevački KTC za kojeg igra Riječanin Nikola Babić te već spomenuti Matulji i Kozala.

SENJ WALLENBORN: Vedran Šimunović, Karlo Zrinski, Sanjin Silvano Staraj, Ante Tomljanović, Mislav Orlić, Tihomir Brdar, Josip Štokić, Slobodan Ključanin, Karlo Uković, Milan Nekić, Mladen Laskač, Dinko Katulić, Jurica Filipović, Armando Oršić, Ivan Kremenić, Marko Tomljanović, Andro Debelić, Davor Butorac, Andrija Orlić. Trener: Nikola Čupić
DOŠLI: -
OTIŠLI:  Luka Cindrić (Karlovac), Igor Saršon (Zamet), Robert Magdić (Medveščak), Nikola Kosanović (Kvarner Kostrena)

 

Uoči početka sezone Kozalčani trenera Darka Dunata pokazali su zavidnu formu osvojivši Memorijalni turnir Roberta Barbića Belog u Senju na kojem su pobijedili prvoligaše Senj i križevački KTC. Dobrom formom također se mogu pohvaliti i Matuljci trenera Gorana Stašeka koji su se u pripremnom periodu fokusirali na utakmice s premijerligašima Buzetom i Porečom. Za razliku od novopečenih prvoligaša, starosjedioci Senj i Crikvenica nemaju razloga za optimizam. Uskoci su uoči početka prvoligaške sezone doživjeli poraze od Kozale i Dugog Sela dok su njihovi susjedi Kirci zbog promjene trenera te kasnog početka priprema na koji je dobrim dijelom utjecala i turistička sezona koja se produžila zbog povoljnih vremenskih uvjeta ove godine „preskočili“ stavku pod nazivom prijateljske utakmice.

MATULJI 2001: Davor Brajnović, Sanjin Lamza, Vito Kapetanović, Antonio Jelušić, Mario Ratkajec, Petar Jelušić, Nenad Sladić, Raul Valković, Dino Bačić, Mate Jelušić, Zvonimir Jelušić, Eduard Stošić, Elvis Vukelić, Filip Feranda, Zoran Mudrić, Filip Briški, Marko Vučinić, Antonio Kranjac, Mateo Milih. Trener: Goran Stašek
DOŠLI: Sanjin Lamza (Kvarner Kostrena), Dino Bačić (Kozala), Marko Vučinić (Pećine), Filip Briški (Kozala)
OTIŠLI: Fran Maraž (posao), Dean Vukas (posao)

 

Ždrijeb je ove sezone odlučio da dječji vrtić sa Kozale pošalje na kaljenje u Kutinu koja je osim kao rasadnik rukometnih talenata u posljednje vrijeme puno poznatija po masovnoj tučnjavi na utakmici s Mladim Rudarom u Labinu. Egon Paljar premijeru na klupi Crikvenice će imati na gostovanju u Đakovu, neuigrani Kirci tako će biti prisiljeni osloniti se na individualne kvalitete Čupića i Montanarija dok će Uskoci trenera Nikole Čupića krenuti put Dugog Sela, iste momčadi koja ih je u posljednjoj pripremnoj utakmici pobijedila usred Senja.  Jedini domaćin od lokalnih prvoligaša u prvom kolu će biti Matuljci koji će povijesnu utakmicu protiv Biograda odigrati u nedjelju s početkom u 18 sati u dvorani 3. maj na Kantridi.

KOZALA: Luka Ćaćan, Anton Dunato, Irmad Jašarević, Matej Blažević, Marijan Vladika, Dario Jeličić, Vlado Matanović, Marin Sorić, Antonio Tomić, Andro Amančić, Franko Tomić, Viktor Stipčić, Marin Buneta, Faruk Badnjević, Matej Briški, Kristian Bećiri, Luka Sorić, Andrej Kalač.
DOŠLI: Faruk Badnjević (Crikvenica), Matej Briški (Kvarner Kostrena), Kristian Bećiri (Crikvenica), Luka Sorić (Zamet), Andrej Kalač (Zamet)
OTIŠLI: Dino Bačić (Matulji), Filip Briški (Matulji), Luka Luketić (-), Bojan Klarić (-), Ivan Soldo (-), Vedran Žunić (-), Luka Bracanović (-).