KAMIČAK SINJ ODUSTAO

RK Kozala postao novi prvoligaš

Petak, 24. kolovoza 2012. 14:00 Napisao  Milan Kosanović

Ako uz napredak igrača uspijemo izboriti i ostanak onda ćemo biti najsretniji, kaže Darko Dunato

Vodstvo MRK-a Kozala i sve ljubitelje riječkog rukometa obradovala je sjajna vijest iz Sinja. Rukometaši Kamička zbog financijskih problema odustali su od kvalifikacija za Prvu ligu, drugi rang natjecanja, koje su se trebale igrati sljedeći tjedan pa je tako rukometna Rijeka dobila novog prvoligaša.

- Dogovorili smo suradnju sa Zametom, a naš cilj je da u Prvoj ligi igraju kadeti odnosno 18-godišnjaci te da poštujemo piramidu rukometa u Rijeci, rekao je trener Kozale Darko Dunato te nastavio:

- Naš cilj je stvarati igrače koji će jednog dana zaigrati u Zametu ili nekom drugom jakom klubu. Imamo mladu i neiskusnu momčad, te nas očekuje velika borba za ostanak, no svaka utakmica u Prvoj ligi za nas će biti jedno veliko iskustvo, objasnio je Dunato te zaključio:

- Dečki će sigurno jako napredovati, a ako uspijemo uz napredak igrača izboriti i ostanak u ligi onda ćemo biti najsretniji.

Ulazak Kozale u Prvu ligu posebno je razveselio rukometne sladokusce, tako će 22. rujna (treće kolo Prve lige) svi ljubitelji rukometa u Rijeci moći uživati u novom, starom susjedskom derbiju u kojem će Matulji trenera Gorana Stašeka ugostiti ljute rivale sa Kozale, koji su im u protekloj sezoni bili pravi penicilin. Utakmica je to koja će kao u protekla dva susreta vratiti smisao rukometu, a to je da se  igra radi gledatelja, riječke rukometne publike koja je već pokazala da ima sluha za ovakve derbije.