Goran Stašek, trener Matulja: Suđenje je bilo korektno, Dunato je trebao biti isključen!

Ponedjeljak, 24. rujna 2012. 12:49 Napisao  Milan Kosanović

Drago mi je što se okupio tako velik broj ljudi, bilo je puno navijača obiju momčadi i po tom pitanju smatram da smo iz kastavske dvorane svi izašli kao pobjednici, kaže Stašek nakon pobjede nad Kozalom

Rukometaši Matulja na domaćem su terenu svladali goste sa Kozale te upisali treću uzastopnu pobjedu u Prvoj ligi u jednakom broju odigranih utakmica. Momčad trenera Gorana Stašeka takav start u prvenstvo mogla je samo poželjeti, Matuljci na kontu imaju već šest bodova,a pred njima je još jedna domaća utakmica s križevačkim KTC-om.

Strateg Matuljaca Goran Stašek nije bio iznenađen onim što je njegova momčad pokazala na parketu kastavske dvorane:

-          Zacrtali smo dva boda što smo na koncu i ostvarili. Lagao bih kad bi rekao da sam mislio da ćemo lako doći do pobjede, očekivao sam ovakvu utakmicu. U glavama mojih igrača bili su prošli porazi od Kozale i znao sam da nas očekuje teška utakmica unatoč razlici u kvaliteti i našoj dobroj formi. I prije utakmice sam bio svjestan da nas očekuje rastrgana utakmica.

Gosti su imali dosta prigovora na sudački par Hunjadi-Zečević, kako vi komentirate sudački kriterij?

-          Prema mojem  mišljenju suđenje je bilo korektno, smatram da su silni protesti s gostujuće klupe trebali biti sankcionirani isključenjem njihovog glavnog trenera. Ono što je najvažnije u cijeloj priči jest činjenica da suci nisu utjecali na tok igre i rezultata.

Koga biste posebno izdvojili nakon pobjede u susjedskom derbiju?

-          Svi igrači dali su svoj obol pobjedi, no želio bih posebno pohvaliti vratara Davora Brajnovića, koji je u trenucima kada se utakmica lomila reagirao na pravi način te Antonija Jelušića koji je unatoč ozljedi stisnuo zube te na koncu odigrao jako dobru utakmicu.

Susjedski derbi ponovno je na tribine privukao velik broj rukometnih sladokusaca?

-          Ipak je riječ o lokalnom derbiju, postoje pozitivne i negativne tenzije iz naših prošlih susreta. Mislim da je derbi pružio pregršt zanimljivosti zbog kojih ljudi dolaze na naše utakmice. Drago mi je što se okupio tako velik broj ljudi, bilo je puno navijača obiju momčadi i po tom pitanju smatram da smo iz kastavske dvorane svi izašli kao pobjednici.

Nakon trećeg kola i dalje ste neporaženi, već sljedećeg vikenda imate priliku produljiti seriju pobjeda?

-          U goste nam dolazi križevački KTC, vjerujem da će se već u toj utakmici vidjeti lepršavija igra, igrači će biti psihički opušteniji te pružiti znatno više nego protiv Kozale. Idemo na dva boda i nastavak pobjedničke serije.