DARKO DUNOTO PORUČUJE

Matanovića traži Zagreb, ali volio bih ga gledati u Zametu

Utorak, 08. siječnja 2013. 12:30 Napisao  Milan Kosanović

Vlado sanja trening, a kamo li utakmicu. Sigurno će biti veliki igrač, no pitanje je koliko veliki, kaže Dunato

Hrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je od Norveške u posljednjoj provjeri prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Vijest je to koja zasigurno nije ugodna ušima rukometnih zaljubljenika i fanatika koji od Kauboja ponovno očekuju puno, a to je medalja bez obzira kakvog sjaja ona bila.

Ipak, najugodnije iznenađenje  prijateljskih utakmica s Norveškom bio je mladi Riječanin, 18-godišnji Vlado Matanović koji je bio u sastavu najboljih hrvatskih rukometaša te upisao povijesne minute za sebe, ali i za svoj klub. Jedno od najboljih mladih desnih krila u Europi preko noći postalo je hit, a o njegovim igračkim kvalitetama upitali smo čovjeka koji ga najbolje poznaje, njegovog trenera Darka Dunata.

Darko Dunato

-          Poznavajući Vladu njemu će to biti dodatni motiv za daljnji rad. On je veliki radnik, a vjerujem da će njegov uspjeh biti motiv i drugim juniorskim reprezentativcima u klubu te svim ostalim igračima, rekao je Dunato te nastavio:

-          Treniram ga od prvog dana, on živi za rukomet. Vlado sanja trening, a kamo li utakmicu. Sigurno će biti veliki igrač, no pitanje je koliko veliki. Sada je već napravio jako puno, najviše što se u njegovom uzrastu može napraviti, sigurno će igrati Premijer ligu, a za dalje je teško govoriti zato što postoji jako puno faktora koji odlučuju o tome. Kada pričamo o njegovoj karijeri u ovom trenutku, onda moramo u obzir uzeti faktor sreće, faktor ozljeda, faktor slobodnog mjesta u reprezentaciji ili klubu u koji bude želio ići, a svi ti faktori mogu biti od presudne važnosti za njegovu karijeru. Neosporno je da on živi za rukomet, ali treba ići korak po korak, ovo mu je nagrada za dosadašnji rad jer rijetko se tko može pohvaliti da je tako mladi igrao za Kauboje, možda Domagoj Duvnjak, objasnio je Dunato.

Onog trenutka kad je Vlado Matanović odjenuo dres seniorske reprezentacije mnogi su odmah počeli nagađati koja bi mogla biti sljedeća destinacija ljevorukog krila. Trener Kozale Darko Dunato spustio je loptu na zemlju.

-          Vlado je sam izjavio da mora završiti srednju školu, a mislim da sama činjenica da je iz Kozale došao do A reprezentacija dovoljno govori koliko je kvalitetno radio i trenirao u Kozali. Do kraja sljedeće sezone, dakle još godinu i pol, trebao bi ostati u Kozali, odraditi posao i završiti rukometno školovanje. Ponikao je u ovom klubu i došao do visina, mora odraditi posao do kraja, a onda ovisno o tržištu može u inozemstvo ili u Croatia osiguranje koje je zainteresirano za njega. Osobno bih ga volio gledati u Zametu. Primjerice, da Zamet igra SEHA ligu i da Vlado i svi ostali reprezentativci igraju tu u Rijeci. Žao mi je kada riječki rukometaši odlaze iz Rijeke, Zamet mora napraviti iskorak i omogućiti da riječke dečke gledamo u boljem svjetlu u jačim i kvalitetnijim utakmicama na Zametu. Ta priča sada je krenula na bolje, a iskreno se nadam da će i nastaviti uzlaznom putanjom, zaključio je Darko Dunato.