DARKO DUNATO, TRENER KOZALE

Siguran sam da ćemo izboriti ostanak u Prvoj ligi!

Ponedjeljak, 12. studenog 2012. 14:17 Napisao  Milan Kosanović

 Vidi se napredak u igri, ali on je još uvijek nedostatan za ovaj rang natjecanja, kaže Dunato

Mladići s Kozale protekle subote doživjeli su novi prvenstveni poraz. Pod krovom dvorane Dinko Lukarić na Kozali bolja od igrača trenera Darka Dunata bila je iskusna momčad Županje koja je predvođene sjajnim vratarom Rajkovićem odnijela puni plijen iz Rijeke.

Po završetku utakmice s parketa kozalske dvorane čula se pjesma "Inati se Slavonijo" dok su mladići s Kozale pognutih glava polako napuštali teren. Do kraja prvog djela sezone ostala su još tri kola, pred riječkim rukometašima je gostovanje u Čakovcu, potom domaća utakmica s Biogradom te za kraj izuzetno teško gostovanje u Umagu.  Kozala trenutno zauzima pretposljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici s jednakim brojem bodova kao i fenjeraš Senj Wallenborn.

-          Nažalost, Buneta će teško biti spreman za Međimurje, možda tek za Biograd. Nema se što pametovati, idemo na pobjede protiv Međimurja i Biograda, s ta četiri boda bismo došli na četvrto mjesto  otraga na prvenstvenoj ljestvici što nam je cilj, rekao je Darko Dunato te nastavio:

-          Vidi se napredak u igri, ali on je nažalost još uvijek nedostatan za ovaj rang natjecanja. Ne mislimo ništa mijenjati, imamo momčad sastavljenu od 18-godišnjaka koji moraju raditi jače i napredovati. Ono u što sam posve siguran jest to da ćemo osigurati ostanak u Prvoj ligi, mišljenja je Dunato.

-          Iz kola u kolo, iz mjeseca u mjesec bit ćemo sve jači, a to će se osjetiti već na proljeće. Ušli smo u viši rang natjecanja i napravili smjenu generacija. Klubovi obično rade smjenu generacija kada ispadnu iz lige, a mi smo ušli u viši rang i pomladili kompletnu ekipu. Ako uspijete to napraviti i opstati u ligi, onda je to veliki posao. Ja se nadam da ćemo već u drugom djelu one utakmice koje smo gubili s dva, tri razlike igrati u egalu, a možda i pobjeđivati. Trenutno nam nije lako, no ako "preživimo" bit će jako dobro, zaključio je Darko Dunato.