Sanjin Lučičanin, trener Orijentašica: Sloga je favorit na domaćem terenu, no mi idemo na pobjedu

Subota, 06. listopada 2012. 14:52 Napisao  Milan Kosanović

Veliki hendikep u ovom trenutku za Orijent je ozljeda najbolje igračice Ene Konte koja nam silno nedostaje na početku prvenstva. Igra s njom i bez nje nije ni približno ista, rekao je Lučičanin

 

 

 

Rukometašice Orijent Presoflexa u drugom će kolu Druge lige gostovati u Samoboru kod jednog od glavnih konkurenata za sam vrh prvenstvene ljestvice, ekipe Sloge. Trener Orijentašica Sanjin Lučičanin uoči nedjeljne utakmice (Samobor, 16.30 sati) bio je oprezan u svojim izjavama.

-  Orijent u Drugoj ligi ide na pobjedu u svakoj utakmici, a tako će biti i u Samoboru. Svakog protivnika poštujemo i respektiramo pa tako i Slogu koja je iskusnija ekipa od Orijenta, ima bivše prvoligaške igračice poput Petković, Stričević i Gvoić. Igraju na domaćem terenu tako da nas očekuje jedna vrlo teška utakmica, rekao je Lučičanin te nastavio:

- Veliki hendikep u ovom trenutku za Orijent je ozljeda najbolje igračice Ene Konte koja nam silno nedostaje na početku prvenstva. Igra s njom i bez nje nije ni približno ista. Ostatak ekipe je zdrav i spreman, dobro treniramo, a igramo i prijateljske utakmice s muškim ekipama te na taj način vježbamo brzinu, snagu i eksplozivnost te isprobavamo neke taktičke varijante.

Trener Orijentašica potom je lopticu prebacio na drugu stranu te Samoborke stavio u ulogu favorita.

- Sloga je favorit u ovoj utakmici jer igra na domaćem terenu. Mi ćemo ih probati iznenaditi s taktičkim varijantama tako da ne bude obična utakmica. Pripremali smo se za tu utakmicu, igrat ćemo našu duboku i agresivnu obranu, a naš najveći adut je brza igra i trčanje svih 60 minuta. Moramo im nametnuti naš tempo igre, njima to sigurno neće odgovarati jer smo mi bolje fizički pripremljeni, mišljenja je Lučičanin.

- Moja prognoza je naravno pobjeda Orijenta, bilo bi dovoljno i s, jednim pogotkom razlike, rekao je strateg Orijentašica te zaključio:

- Naš cilj je jasan, Orijent će se boriti za prvo mjesto bez obzira na trenutni hendikep. Prvenstvo je dugo, ako nam se i dogodi kiks na početku vratit ćemo bodove.