Orijentašice pobjednice turnira u Kozini, Dejana Milosavljević najbolji strijelac!

Nedjelja, 02. rujna 2012. 12:58 Napisao  Milan Kosanović

Naklo Tržić - Orijent Presoflex 26:29 (15:13). Kadetska reprezentativka Dejana Milosavljević najbolji je strijelac turnira nakon što je u dva susreta postigla čak 22 gola

Finale

NAKLO TRŽIĆ – ORIJENT PRESOFLEX 26:29 (15:13)

Modra dvorana, Hrpeljah.

NAKLO TRŽIĆ: Drinič 8, Grašić 3, Novak 1, Likozar, Benedičić 1, Uranič, Pavlin 5, A. Podobnik, Štular 4, Drnovšek, Zelnik 4, Vertačnik, Smrekar, Markun, Podobnik.

ORIJENT PRESOFLEX: Spahić, Dramac 3, Juričić 7, Samardžić, Babić 1, Konta 8, Milosavljević 9, Skorić, Hodžić 1, Jerčinović, Petrinović, Zugan, Komadina, Perić.

Sedmerci: Naklo Tržić 3 (3), Orijent P. 7 (8). Isključenja: Naklo Tržić 4, Orijent P. 4 minute.

 

 

JADRAN BLUEMARINE – ORIJENT PRESOFLEX 27:28 (14:15)

Modra dvorana, Hrpeljah.

JADRAN BLUEMARINE: Udovič 2, Malec, Jakomin, Urbančić 1, Štavar 2, K. Šišković 3, L. Miklavec 1, L. Maglica 4, M. Poles 1, M. Miklavec, N. Šišković 1, Vouk 7, Švara 4, V. Poles 1.

ORIJENT PRESOFLEX: Spahić, Dramac 3, Juričić 3, Samardžić 1, Babić 2, Konta 4, Milosavljević 13, Skorić 1, Hodžić, Jerčinović, Petrinović, Zugan 1, Komadina, Perić.

Sedmerci: Jadran B. 5 (5), Orijent P. 3 (4). Isključenja: Jadran B. 6, Orijent P. 6 minuta.

 

Rukometašice Orijent Presoflexa pobjednice su turnira igranog u slovenskoj Kozini. Orijentašice su u prvom susretu svladale drugoligaša Jadrana da bi u finalnoj utakmici bile bolje i od prvoligaša Naklo Tržića. Kadetska reprezentativka Dejana Milosavljević, koja se proteklog tjedna vratila sa svjetskog kadetskog prvenstva u Crnoj Gori,   najbolji je strijelac turnira nakon što je u dva odigrana susreta postigla čak 22 pogotka.

-          Ovo nam je tek drugi tjedan priprema, cure su do sada imale samo jedan susret s loptom tako da mogu reći da još uvijek nisu ni fizički ni psihički spremne za igru koju Orijent inače prezentira, započeo je trener Orijentašica Sanjin Lučičanin te nastavio:

-          Moje subjektivno mišljenje je da su igračice trenutno na 30 posto svojih mogućnosti, nismo odradili niti jedan šuterski trening niti smo uvježbavali određene obrambene varijante, jednostavno smo odigrali na svježinu. Što se tiče rezultata on je dobar, u finalu smo pobijedili slovenskog prvoligaša Naklo Tržića iako nismo bili kompletni. Veliki hendikep nam je bilo igranje bez pravog kružnog napadača, Jasmina Marjanović bila je odsutna zbog poslovnih obaveza dok je Ana Debelić na maturalnom putovanju što nam je stvaralo probleme u fazi napada, ali i u obrambenim formacijama. Također smo nastupili sa samo jednim vratarom jer je Paula Gršković na maturalnom putovanju, rekao je Lučičanin te se osvrnuo na igru u fazi napada:

-          Igra u napadačkom dijelu je bila i više nego dobra, imali smo solidnu tranziciju, igrali smo brzo, a i realizacija je bila na visokom nivou. S druge strane u obrambenom dijelu nisam zadovoljan, moramo poraditi na obrani jer smo olako primali golove bez pravog kontakta i faula.

U sastavu Orijenta pojavila su se i neka nova imena, ekipa je doživjela određene promjene u odnosu na proteklu sezonu.

-          Mlađe cure će dobivati sve veću priliku, ekipu su napustile Slavica Schuster i Ines Salopek, prazna mjesta će popuniti kadetkinje 1996. godište i Sara Babić koja je godinu dana starija, a u ove dvije utakmice je odigrala dobro te pokazala da se na nju može ozbiljno računati baš kao i na Leu Petrinović, Ivonu Skorić, Ivanu Samardžić i Tamaru Komadina koje se priključuju prvoj ekipi, objasnio je strateg Orijentašica te otkrio planove u nastavku priprema:

-          U subotu ćemo probati organizirati prijateljsku utakmicu s nekim hrvatskim ili slovenskim prvoligašem, a u slučaju da ne uspijemo postoji mogućnost da snage odmjerimo s ekipom Ogulina, zaključio je Lučičanin.