MARKO CRNKOVIĆ NAGLAŠAVA

Neočekivano je da imamo sedam pobjeda

Nedjelja, 22. prosinca 2013. 22:53 Napisao  Marko Babić

Drugi dio će pokazati koje su ekipe kvalitetnije i koje odskaču, kaže trener ŽOK-a Grobničan Crnković

Odbojkašice Grobničana imaju puno razloga za zadovoljstvo nakon prvog dijela sezone. Izabranice Marka Crnkovića u devet utakmica ubilježile sedam pobjeda i dva poraza (Marčana i Drenova). Isto tako u posljednjem kolu svladale su Đakovo i nanijele lideru prvi poraz.

- Imamo odličan skor i zadovoljan sam prvim dijelom sezone. Možda i je malo neočekivano da imamo sedam pobjeda jer imamo dosta mladu ekipu. Radi se o dobroj ekipi, ali trebamo još puno raditi na samopouzdanju u igri. Hvala igračicama na odličnoj polusezoni, nadam se da ćemo tako i nastaviti u drugom dijelu, rekao je Marko Crnković, trener Grobničana.

- Drugi dio će pokazati koje su ekipe kvalitetnije i koje odskaču jer kvaliteta tada dolazi do izražaja. U prvom dijelu svi imaju puno motivacije i želje, drugi dio pokaže pravo stanje stvari, motiva i želje, rekao je trener Grobničana.

- Mi smo zadovoljni tu gdje jesmo. Cilj je bio biti među pet ekipa, mi smo trenutno treći. Dakle, to je iznad očekivanja. Ako tako ostane bit će sjajna sezona. Drugi dio imamo i teži raspored i nekoliko neugodnih gostovanja kod Brda, Đakova, Marčane i Fortis Volte. Teško je reći gdje nam je lakše igrati, jednu utakmicu smo izgubili doma i jednu vani, rekao je Crnković koji smatra da je u drugom dijelu teško nešto prognozirati.

- Sve ekipe su tu negdje. moje je mišljenje da to ovisi tko ima bolji dan i tko manje oscilira u tom trenutku. To su skoro sve mlade ekipe i tu se stvaraju igračice koje će jednog dana igrati u Prvoj ligi, ustvrdio je trener Grobničana.

Iduće sezone doći će do reorganizacije Prve B lige koja bi se trebala podijeliti u tri regionalne lige. Prema nekim prvim planovima u razigravanje za Pvu ligu onda bi išli pobjednici triju liga i posljednjeplasirana ekipa iz Prve lige.

- Gradovi i Općine smanjuju dotacije, moraju se smanjiti troškovi. Od iduće godine bit će teško ući u viši rang što je možda i dobro. Bolje je radi kvalitete Prve lige, jer se puno puta dogodi da ekipe koje uđu u Prvu ligu na kraju osvoje nekoliko setova, zaključio je Marko Crnković.