MOK Gornja Vežica priprema se za novu sezonu, još se ne zna hoće li igrati Prvu ligu

Utorak, 28. kolovoza 2012. 16:42 Napisao/la  M. B.

Hrvatski odbojkaški savez poslao je navodno uplatnice s iznosom koji treba platiti, mi nismo ništa dobili, rekao je Velin Grozdanić, kapetan Gornje Vežice

Odbojkaši Gornje Vežice
Odbojkaši Gornje Vežice

Muški odbojkaški klub Gornja vežica počeo je s treninzima za novu sezonu, a Vežičani, kao i neki drugi klubovi, ne znaju u kojem će rangu igrati iduće godine.

Naime, Vežica je osvajanjem Druge lige - zapad stekla pravo nastupa u Prvoj ligi budući da se iz drugih regija niti jedna ekipa nije prijavila za kvalifikacijski turnir. Vežičani se ipak nisu našli na popisu klubova Hrvatskog odbojkaškog saveza koji bi trebali igrati Prvu ligu, a na kojoj se zasad nalazi 11 klubova, dok su ostali suspendirani budući da nisu platiti potrebne troškove.

Vežica nema starih dugovanja, ali bi za novu sezonu trebala platiti osam tisuća kuna, 7,5 tisuća kuna za kotizaciju, dok članarina iznosi 500 kuna.

- To se još ništa ne zna. Hrvatski odbojkaški savez poslao je navodno uplatnice s iznosom koji treba platiti, mi nismo ništa dobili, rekao je Velin Grozdanić, kapetan Gornje Vežice.

Klubovi koji nisu platili dugovanja to moraju napraviti do 1. rujna.

- Ne znamo što će biti. Čekamo da vidimo što je s tim obavezama i što se treba platiti, a moramo vidjeti i da li imamo mogućnosti igrati Prvu ligu s obzirom na potrebne financije i činjenicu da bismo se morali pojačati. Zasad smo ostali u istom igračkom kadru kao i lani, zaključio je Velin Grozdanić