×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Starčević: Protiv Buja ne smijemo biti "kilavi", inače nemamo šanse

Srijeda, 28. ožujka 2012. 11:25 Napisao/la 

Ako ćemo biti "čisti u glavama", onda možemo očekivati pobjedu. Svaki drugi pristup će biti poguban za nas, najavljuje Starčević dvoboj s Bujama

Dvoboj s Bujama za Crikvenicu bi mogao biti presudna postaja u traženju spasa. Momčad Dalibora Starčevića i dalje je "zabetonirana" na dnu trećeligaške ljestvice, ali se  ipak primakla konkurentima. Krk je na četiri boda, Vinodol na šest, a Buje, Orijent i Dubrava na osam. Iako Starčević ni u snu ne pomišlja na dugoročne kalkulacije, realno će priznati kako protiv Buja nitko ne smije niti pomisliti na eventualni poraz.

- Ma, ni u snu. Jednostavno, nemamo pravo na pogrešku. Ni protiv Buja, ni u bilo kojoj drugoj utakmici, ali 'ajmo najprije razmišljati o Bujama, kaže Starčević.

Ako se zna da ste prošle subote "otkinuli" bod vodećoj Zelini, onda se nekakvom analogijom dolazi do priče o tome kako Buje nemaju šanse?

- Polako, polako... Ako ćemo biti "čisti u glavama", onda možemo očekivati pobjedu. Svaki drugi pristup će biti poguban za nas. Problem je što imamo oscilacije, iako nismo neiskusni. Primjerice, protiv Vrapča ne uđemo u utakmicu kako treba, a onda u Opatiji i protiv Zeline budemo sjajni. Treba nam, dakle, kontinuitet.

Vjerojatno je i pritisak, kojeg ste svjesni, ali koji je opet konstantno tu, dodatni problem?

- Slažem se. Ali, s tim ćemo se jednostavno morati naučiti živjeti. Svi u klubu znaju gdje smo i što nam je činiti da se izvučemo iz te situacije, odnosno da izborimo ostanak u Trećoj ligi. Ne, neće biti lako, ali ja i dalje vjerujem da možemo. Imamo iskusnu, kvalitetnu momčad, samo je pitanje kako otvorimo utakmicu. Ako uđemo "kilavo", onda nemamo šanse, ni protiv Buja, ni protiv bilo koga drugoga. Jednostavno smo u tom slučaju "mrtvi".

Objasnit će Starčević još nešto:

- Mi smo momčad koja preferira igru, "pasiranje", kako ja to volim nazvati, a ponekad je u ovakvoj situaciji to malo teže provesti u djelo. Jer, veća je mogućnost pogreške. Usto, mi nismo momčad koja ima ekstra kvalitetu za ovaj rang, kada pričamo o napadu. Teško zabijamo na individualne poteze, nikoga mi nećemo "razbiti", ali možemo igrati sa svima i protiv svih. Ono što me veseli je sjajna atmosfera u svlačionici, s takvim stavom je sve puno lakše.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13