PUKLA VEZA ORIJENT - RIJEKA

Kosanović: Rijeci vjerojatno više odgovara Pomorac

Ponedjeljak, 09. travnja 2012. 11:10 Napisao  I. V.

Nama preostaje da se dignemo na razinu kada će nam sami ponuditi suradnju, kaže predsjednik Kosanović

Predrag Kosanović spokojno je proveo uskršnje blagdane uoči kojih je Orijent pobijedio Cikvenicu i osvojio važne bodove:

- Bitno je da smo nastavili niz dobrih igara na proljeće, pobjedom protiv Crikvenice vjerojatno smo osigurali ostanak u ligi. Bilo bi dobro kada bismo u utorak u utakmici protiv Vinodola osvojili barem bod i da na kraju sezonu završimo negdje u sredini ljestvice kao što smo planirali, govori predsjednik Orijenta Predrag Kosanović.

Predsjednik Orijenta po službenoj dužnosti ipak je odgovorniji za logistiku nego za rezultate, što se tiče financija Kosanović dijeli sudbinu većine sportskih radnika u gradu:

- Koliko sam zadovoljan financijskim mogućnostima? Nisam zadovoljan sto posto bez obzira što svi znamo koliko je danas teško pronalaziti novac, kriza je velika. Zadovoljan sam što ipak podmirujemo osnovne obveze. Sigurno da bi nam koja kuna više dobro došla. Ne toliko da ostvarujemo bolje rezultate koliko da se organizacijski dignemo na višu razinu, kaže Kosanović.

Orijent je uvijek bio prvi izbor Rijeke, koja je dolaskom Damira Miškovića prvi put u povijesti odabrala Pomorac za strateškog partnera. Zašto?

- Suradnja Rijeke i Orijenta traje desetljećima, kod nas su uvijek igrali igrači Rijeke i radili njihovi treneri. Razgovarao sam često s ljudima iz Rijeke o mogućoj suradnji, pokušao dogovoriti neki vid suradnje, Rijeka je vrh nogometne piramide. Svjesni smo da smo stjecajem okolnosti izgubili drugo mjesto u regiji, Pomorac je u ovom trenutku ispred nas što Rijeci vjerojatno više odgovara. Nama preostaje da u miru radimo i da se dignemo na razinu kada će nam sami doći i ponuditi suradnju, smatra Kosanović.

Prije Kosanovića predsjednik Orijenta bio je Robert Komen, koji je bezuspješno pokušao ostvariti čvrstu suradnju s Rijekom. Od kada je Komen postao čelnik Rijeke, zamrle su veze između Kantride i Krimeje. Zašto?

- Ne vjerujem da je Rijeka odabrala Pomorac zbog toga, često se čujem s gospodinom Komenom. Bili smo u dobrim odnosima i kada je bio predsjednik Orijenta, u dobrim smo odnosima i danas, tvrdi Kosanović koji zna da je današnji predsjednik Rijeke Damir Mišković nogomet učio igrati u dresu Orijenta.

- Gopodina Miškovića ne poznajem, nadam se da ću jednom imati priliku s njim popiti kavu i porazgovarati. Inače, mislim da je ulazak stranog kapitala u riječki sport jako dobra stvar za naše klubove, zaključuje Kosanović.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13