IVICA DATKOVIĆ, TRENER NOVALJE

Teško je govoriti o očekivanjima u novoj sezoni

Nedjelja, 22. srpnja 2012. 11:25 Napisao  Marko Babić

Igrate cijelu sezonu da biste izborili kvalifikacije i onda ovisite o jednoj utakmici koja je unaprijed izrežirana, kaže Datković

I dok je većina trećeligaša krenula s pripremama, Novalja će se za novu sezonu početi spremati u nadolazećem tjednu.

- Trebali bismo krenuti 25. sprnja, možda koji dan kasnije ovisno kako se dogovorimo. Vjerojatno ćemo otputovati negdje na pripreme jer ovdje nemamo mogućnosti za prave pripreme i smještaj. Gdje ćemo ići? Na tome radi Mario Kustić, sportski direktor, odabrat ćemo najpovoljniju opciju, rekao je Ivica Datković, trener Novalje, koja je zasad kao pojačanje dobila na posudbu Marka Simanovića iz Rijeke.

- To je uglavnom to zasad što se tiče pojačanja. Ne bi trenutno govorio ništa više, neki igrači su zatražili papire za odlazak, neki se nude, treba tek vidjeti kako će sve to ispasti, rekao je Datković.

Novalja je prošle sezone imala velike ambicije u jakoj Trećoj ligi-zapad koju su na kraju okončali na devetom mjestu. Uoči nove sezone uslijedila je reorganizacija Trećih liga, no trener Novalje spustio je loptu na zemlju.

- Vjerujte mi ne znam kako će to sve izgledati. Morate igrati cijelu sezonu da biste izborili kvalifikacije i onda ovisite o jednoj utakmici koja je puno puta unaprijed izrežirana. Samo jedna momčad ide u Drugu HNL tako da će to biti jako teško izboriti.  Vidim da se Segesta gura kao ozbiljan kandidat. Kod nas su tu Krk, Opatija i Jadran, uvijek se još netko isprofilira. Isto tako ne mora značiti da jedan Naprijed ili Halubjan neće biti opasan. Sve ovisi kako se poslože stvari. U novom formatu će se uštediti na nekim stvarima, ali u odnosu na prošlu sezonu, izgubiti na kvaliteti, zaključio je Ivica Datković.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 21 34
2 Grobničan 21 30
3 Rudar 7 29
4 Crikvenica 7 27
5 Jadran-Poreč -1 24
6 Krk -3 24
7 Pazinka-Pazin -6 17
8 Vinodol -9 17
9 Rovinj -9 17
10 Novigrad -10 16
11 Uljanik -7 15
12 Nehaj -11 15