3. HNL: Vinodol, Rovinj i Crikvenica u današnjem kolu odlučuju tko će igrati kvalifikacije

Subota, 26. svibnja 2012. 10:16 Napisao/la  I. V.

Ako Vinodol pobjedi Vrbovec u gostima,  ovisi o ishodima rezultata Rovinja i Crikvenice. Rovinj igra protiv Grobničana, iskusni Drago Čohar traži pobjedu protiv Damira Milinovića. Crikvenica sama odlučuje o svojoj sudbini

David Šegota (Crikvenica)
David Šegota (Crikvenica) Foto: Sandro Donda

Rovinj, Crikvenica i Vinodol u današnjem kolu odlučuju koji će trećeligaški klub nakon zadnjeg kola morati zadržati igrače na okupu i igrati u dodatnim kvalifikacijama za popunu nove Treće lige – zapad. Podsjetnika radi, posljednjeplasirani trećeligaš igra kvalifikacije s najboljim iz triangola prvaka triju županijskih liga. Četvrta liga se iduće sezone ukida, četiri prvoplasirana kluba iz sadašnje četvrte lige postaju trećeligaši.

Vinodol je u najtežoj situaciji budući da danas igra u gostima, ima lošiju gol-razliku od Rovinja i bod zaostatka za Crikvenicom.  Ako Vinodol pobjedi Vrbovec u gostima,  ovisi o ishodima rezultata Rovinja i Crikvenice. Rovinj kod kuće igra protiv Grobničana. Iskusni trener Drago Čohar igra protiv Damira Milinovića, koji se današnjom utakmicom oprašta od grobničke klupe. Grobničanu bodovi ne trebaju, ali… Crikvenica čeka Stupnik, koji nema posebnih motiva. Protiv takvih je momčadi najteže igrati kada moraš  pobijediti. Trenera Crikvenice Dalibora Starčevića mali korak dijeli od cilja kojega je postavio pred sebe kada je preuzeo praktično otpisanu momčad. Crikvenica danas sama odlučuje o svojoj sudbini.

Zanimljiva se utakmica igra na samom vrhu, u zadnjem kolu lider Zelina ugošćuje Jadran. Porečku momčad uspješno vodi Željko Rukavina, prema proljetnim rezultatima Jadran bi postao prvak. Za Jadran utakmica ima prestižni karakter, Zelina mora pobijediti ako želi postati prvak.

 

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 9 20
2 Opatija 11 17
3 Grobničan 10 17
4 Krk -1 13
5 Crikvenica -1 10
6 Vinodol -1 10
7 Pazinka-Pazin -3 10
8 Novigrad -6 10
9 Uljanik -3 7
10 Jadran-Poreč -4 7
11 Nehaj -4 7
12 Rovinj -7 5