ODBIJENA RAPSKA ŽALBA

Zamet protiv Raba igrao bez liječničkih potvrda

Četvrtak, 15. ožujka 2012. 12:16 Napisao  I. V.

U nedelju, 26. veljače, juniori Zameta nisu smjeli igrati na Rabu bez liječničkih potvrda. U subotu, 25. veljače, dvojica juniora, Dario Muminović i Mateo Borčić, igrali za seniorsku momčad Zameta

Žalba Raba odbijena je prema čudnim kriterijima
Žalba Raba odbijena je prema čudnim kriterijima Foto: SC

Županijski ligaš Rab uputio je žalbu NS Primorsko-goranske županije na nastup momčadi Zameta u prvenstvenoj utakmici 16. kola odigranoj 25. veljače na igralištu Podmurvice. Rabljani u žalbi navode da su igrači Zameta nastupili bez valjanih liječničkih potvrda. Liječničke potvrde postale su valjane od 27. veljače, dakle dva dana nakon što je utakmica odigrana.

Žalba je dobila dodatnu dimenziju nakon što u nedjelju, 26. veljače, na Rabu nije odigrana prvenstvena utakmica između juniorskih momčadi istih klubova. Utakmica nije odigrana zbog toga što je utvrđeno da juniorima Zameta liječnički pregledi vrijede od 27. veljače, dakle isto kao i igračima seniorske momčadi.

Posebno je zanimljivo da su dvojica juniora Zameta, Dario Muminović i Mateo Borčić, uredno nastupili za seniorske momčadi u subotu, ali nisu smjeli igrati za juniore u nedjelju! U subotu su imali, a u nedjelju nisu imali pravovaljanu liječničku potvrdu koja je službeno počela vrijediti od ponedjeljka.

Povjerenik natjecanja Milan Rukavina nije uvažio rapsku žalbu zbog niza proceduralnih pogrešaka, koje možete pročitati u faksimilu. Međutim, najvažniji razlog za odbijanje žalbe povjerenik je pronašao u pisanoj izjavi liječnice, koja je 7. veljače obavila preglede svih igrača Zameta, ali je zabunom umjesto datuma pregleda (7.) u knjižice upisala datum 27. veljače.

Naravno da Rabljani ne misle stati na odluci povjerenika. Ako ni zbog čega, onda barem zbog dvostrukih mjerila službenih djelatnika županijskog saveza.