VLADIMIR JERIĆ

Pokušavamo vratiti Pomorac 1921 gdje mu je mjesto

Utorak, 26. studenog 2019. 13:01 Napisao  I. V.

U nastavku sezone u igri su 33 boda, bit će još svega, kaže trener Pomorca 1921

Vladimir Jerić
Vladimir Jerić

 

Pomorac 1921 jesenski je prvak prve županijske lige, momčad Vladimira Jerića ima prednost od tri boda ispred Halubjana.

Izgleda da se borba za titulu prvaka u nastavku sezone svodi na obračun između Pomorca 1921 i Halubjana:

- Za sada smo se izdvojili Halubjan i mi, ali mislim da će u drugom dijelu sezone biti rezultata koji će mnoge iznenaditi. Zadovoljan sam selekcijom igrača, nedostaje nam možda malo veći roster. Imamo dosta juniora i kadeta koji su pokazali da se na njih može računati, ali u drugom dijelu svi će igrati dodatno motivirano protiv nas. Želimo ući u ligu više i bilo bi dobro dovesti pojačanja ako se ukaže prilika. Ponavljam, zadovoljan sam sadašnjim kosturom momčadi, odigrali smo dobru polusezonu. Jedino smo lošije odigrali protiv Halubjana, kada smo nakon dvadesetak minuta stali. Tijekom cijele polusezone jedino smo podbacili tih sedamdesetak minuta, u svim drugim utakmicama dečki su bili maksimalno unutra. Stariji igrači odigrali su jako dobro, mladi su se igrači dobro uklopili. Dovođenjem novih igrača mogli bismo još malo zaoštriti konukrenciju čime bismo dignuli kvalitetu, kaže Jerić.

Pomorac 1921 se polako vraća na nekadašnje pozicije, Jerić je zajedno s Draganom Štulićem počeo doslovno od početka:

- Nakon što dvije sezone nismo imali seniora, krenuli smo iz druge županijske lige s dvadesetak juniora i odmah smo osvojili prvo mjesto. Znali smo da će u prvoj županijskoj ligi biti malo teže, trebala nam je jedna sezona da se dignemo. Idemo postepeno, stalno radimo na selekciji igrača koji su prošli našu školu nogometa i na taj način pokušavamo vratiti Pomorac gdje mu je mjesto. Ne želimo preskakati stepenice! Ne znam kako će iduće sezone izgledati četvrta i treća liga, kada će opet doći do reorganizacije, ne zna se koliko će klubova ući u ligu više, ali mi ćemo pokušati biti prvi. U nastavku sezone u igri su 33 boda, bit će još svega, moguće da se pojavi još netko osim Halubjana i nas, upozorava Jerić.

Sportska javnost Pomorac 1921 najčešće promatra kroz vrhunski objekt koji zadovoljava kriterije prve lige i travnjak na kojemu se nekada igrala prva liga.

Relativno nezapaženo prolazi činjenica da klub nema optimalnih uvjeta za rad, pomoćno igralište s pijeskom izgleda isto kao 1976. godine, kada je izgrađeno:

- Protekli vikend na travnjaku su igralo četiri, pet utakmica... Teren nakon toga sliči na sve prije nego na nogometno igralište! Izgleda slično kao igralište u Labinu, koje sam vidio na vašem portalu. Bez pomoćnog terena s umjetnom travom na kojemu mlađi uzrasti mogu normalno igrati utakmice, više se ne može normalno funkcionirati u školi nogometa. U školi nogometa ja sam koordinator za kadete i juniore, Karlo Đivolija brine kao koordinator o mlađim uzrastima, tako smo se podijelili. Posebno bih istaknuo uloge trenera vratara Kruna Zmajle i fizioterapeuta Dine Lipovca, koji puno pomažu u radu s prvom momčadi, zaključuje Jerić.