OŠK - KRALJEVICA Tomica Veljačić: Doveli smo se u situaciju da nam jedna utakmica odlučuje

Subota, 25. svibnja 2019. 10:54 Napisao  I. V.

Imali smo prvenstvo na pladnju, ali smo na kikseve Kraljevice odgovorili neočekivanim domaćim porazom od Matulja i razočaravajućim porazom od Omladinca, kaže trener OŠK Omišlja

Tomica Veljačić (OŠK Omišalj)
Tomica Veljačić (OŠK Omišalj)

 

U nedjelju se igra Debi della Krčki most koji odlučuje o tituli!

OŠK i Kraljevica u Omišlju u predzadnjem kolu prvenstva izravno određuju tko će sezonu završiti s naslovom prvaka Prve ŽNL.

- Doveli smo se u situaciju da nam jedna utakmica odlučuje o sezoni, a u toj je utakmici sve moguće. Imali smo prvenstvo na pladnju, ali smo na kikseve Kraljevice odgovorili neočekivanim domaćim porazom od Matulja i razočaravajućim porazom od Omladinca nakon što smo vodili 3:0. Sami smo se doveli u takvu situaciju, sada je nama da se sami iz nje izvučemo. Imamo problema s momčadi, glavni su igrači ozlijeđeni, kartonirani, zauzeti poslovima, počela je sezona... Igramo na takvoj razini da do same utakmice ne znam tko će od igrača doći i u kakvom će stanju doći. Ovo je ipak pravi amaterizam! Planiraš treninge, a na kraju na trening dođe pet, šest igrača... To je normalno! Evo, jedan od bitnih igrača do jutra radi na svadbi i tko zna u kakvom će stanju doći na utakmicu?! S time se moraš pomiriti u ovoj ligi. Da preko tjedna radim s cijelom momčadi otprilike bih znao kako ćemo igrati u nedjelju. Ovako ne znam ni tko će doći, ni kako ćemo igrati, kaže trener OŠK-a Tomica Veljačić.

Kraljevica ima tri boda manje, odigrala je utakmicu manje:

- O Kraljevici ne znam ništa, nisam ih gledao. Kraljevica me ne zanima, zanima me jedino kako ćemo mi izgledati na terenu. Znam da je Kraljevica dobra momčad, imaju nekoliko dobrih pojedinaca što rezultati pokazuju. U ovom trenutku, koji nije najbolji za nas, malu prednost dajem Kraljevici što ne znači da oni koji budu igrali neće dati sve od sebe. Hoće li to biti dovoljno, znat ćemo nakon utakmice. Nadam se dobroj i zanimljivoj utakmici, mislim da će pobjednik osvojiti prvenstvo, govori Veljačić.

U kakvom god stanju bili, igrači OŠK-a sigurno osjećaju pritisak na kraju sezone tijekom koje su pretežito vodili na ljestvici:

- Osim iskusnog Marina Prpića moji igrači nikada nisu igrali ovakvu utakmicu. Normalno da je prisutna doza pritiska, pokušavam igračima objasniti da će se nogomet i dalje igrati ako izgubimo. Ostaje žal jer smo na kikseve Kraljevice trebali bolje reagirati i sada bi sve bilo rješeno, zaključuje Veljačić.

Utakmice 25. kola, nedjelja (17.30):
Matulji - Klana
Risnjak - Turbina
Ošk Omišalj - Kraljevica
Draga - Rječina
Lovran - Lokomotiva

Poredak: OŠK Omišalj 24/54, Kraljevica 23/51, Matulji 24/48, Lokomotiva 24/44...