NK LOKOMOTIVA

Klub s čak 17 trenera i 250 dječaka očekuje povratak u četvrtu ligu

Srijeda, 19. lipnja 2019. 08:46 Napisao  I. V.

 Dobili bismo na korištenje stadion Kantrida, kaže Ivan Fumić

Međusobna utakmica i druženje
Međusobna utakmica i druženje

 

Nogometni klub Lokomotiva sezonu je završio međusobnom utakmicom u kojoj su igrali bivši i sadašnji igrači, utakmicom su evocirane relativno svježe uspomene:

- Pozvali smo igrače i trenera momčadi koja je prije četiri godine ušla u četvrtu ligu, jedan ili dvojica igrača iz te generacije danas ne igraju. Družili smo se zajedno s počasnim predsjednikom Žarkom Veselinovićem, igrala se utakmica u kojoj rezultat nije bio bitan. Bitno je bilo druženje više generacija igrača. Za jednu momčad branio je mlađi pionir, koji je na kraju utakmice Jovanoviću obranio zicer s tri metra, kaže predsjednik Lokomotive Ivan Fumić.

Utakmica je simbolično najavila izvjesni povratak Lokomotive u četvrtu ligu.

Naime, Lokomotiva je podnijela zahtjev za natjecanje u četvrtoj ligi kao trećeplasirani klub prve županijske lige, prema plasmanu u prednosti su prvak OŠK Omišalj i doprvak Kraljevica:

- Voljeli bismo se vratiti u četvrtu ligu, imamo sve potrebne uvjete. Poslije HNK-a Rijeka imamo najviše djece, koje je sve više i više. Imamo 250 registriranih igrača bez seniora, u klubu radi 17 trenera. Što se uvjeta tiče, Grad nam je omogućio igrati na umjetnoj travi na Podmurvicama. Ako u višoj ligi treba igrati na travnjaku, dobili bismo na korištenje stadion Kantrida, govori Fumić..

Ako se četvrta liga bude slagala prema istim kriterijima kao treća liga, Lokomotiva je jedini siguran četvrtoligaš među županijskim ligašima!

Komisija HNS-a treću ligu slaže prvo prema uvjetima, a tek onda prema plasmanima:

- Tako je! Znam da je na sastanku županijskog saveza rečeno da se klubovima koji rade s djecom i imaju sve uvjete treba omogućiti da igraju ligu više, naglašava Fumić.