NIKOLAS BILEN Bilo bi lijepo oprostiti se od domaće publike s naslovom prvaka

Srijeda, 29. svibnja 2019. 17:37 Napisao/la  V.P.

 Hoćemo li uspjeti osvojiti naslov teško je reći, ali mislim da možemo pobijediti obje utakmice. Igramo sa ekipama iz donjeg doma ljestvice, kaže 43-godišnji vratar Kraljevice

Nikolas Bilen (Kraljevica)
Nikolas Bilen (Kraljevica) Foto: Lario Tus

Nogometaši Kraljevice došli su u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini nakon što su remizirali sa vodećim OŠK-om.

Razlika je tri boda, ali drugoplasirana Kraljevica ima utakmicu manje i bolji međusobni omjer.

Zaostalu s Lovranom igraju u četvrtak, a u nedjelju im preostaje susret sa Rikardom Benčićem.

- U dobroj smo poziciji jer ovisimo sami o sebi. Hoćemo li uspjeti osvojiti naslov teško je reći, ali mislim da možemo pobijediti obje utakmice. Igramo sa ekipama iz donjeg doma ljestvice, ali svejedno će biti teško. Svi protiv nas idu ne 100, nego 120 posto. Stvarno bi bilo lijepo oprostiti se sa naslovom prvaka pred domaćom publikom, rekao je iskusni vratar Kraljevice Nikolas Bilen.

Bilen je prije nekoliko godina šest mjeseci igrao za veterane, nakon što je Kraljevica raspustila seniorsku momčad.

Kada su se seniori ponovno formirali, Bilen se opet aktivirao:

- Zvali su me da pomognem dok ne stasaju mladi vratari. Svaki klub ima problema s golmanima pa tako i mi. Jedan nam je otišao na brod, drugi vratar je još uvijek junior, tako da sam ja još uvijek tu iako mi je već vrijeme da se umirovim, kroz smijeh dodaje Bilen.

Bilen je 15. travnja navršio 43 godine, ali ne smatra da je došlo vrijeme da objesi kopačke o klin.

- Osjećam se super, nemam problema sa ozljedama, ali stvarno bi bilo lijepo oprostiti se s naslovom. Klapa u Kraljevici je super, spoj smo mladosti i iskustva, imamo par starijih igrača, ja sam još malo stariji, a ostalo su sve mladi dečki, no sjajno se slažemo. I to je ono što me drži, ali realno sam star, mišljenja je iskusni vratar kojega je trener OŠK-a Tomica Veljačić posebno pohvalio nakon derbija u Omišlju.

Bilen je sezonom zadovoljan, bez obzira kako ona završila.

- Bila je uspješna, ali i teška. Ima pet, šest baš dobrih klubova, OŠK i mi smo se izdvojili i cijelu smo sezonu bili u vrhu te se zasluženo borimo za prvo mjesto. Tko god osvojio naslov zaslužio ga je. I ako završimo drugi to nije tragedija jer nemamo pritiska, ni imperativa. Na naše domaće utakmice uvijek dolazi između 100 i 200 ljudi, igraju domaći dečki i to je ono što smo željeli. Naravno da bismo voljeli biti prvi i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo, ali neće biti tragedija ako ne uspijemo, zaključio je Nikolas Bilen.