POMORAC 1921

Miroslav Uljan postao član, bivši predsjednik kluba stekao legimitiet

Subota, 11. siječnja 2020. 20:01 Napisao  I. V.

Uljan stekao pravo birati i/li biti biran na skupštinama kluba

Miroslav Uljan
Miroslav Uljan

 Miroslav Uljan postao je član Pomorca 1921.

Bivši načelnik Općine Kostrena i predsjednik Pomorca postao je član Pomorca 1921 koji baštini tradiciju kluba, koji je 2014. godine izbrisan iz registra HNS-a zbog financijskih problema u mandatu Zlatka Petričevića.

Treba naglasiti da su dugovi nastali prije nego što je predsjednik postao Petričević.

Pomorac je 2014. godine izbačen iz druge lige, klub opterećen dugom od cca. 2 mil. kuna ostao je upisan u Uredu za javnu upravu, a skupina veterana kluba zajedno s trenerima škole nogometa osnovala  je Pomorac 1921, koji se nastavio natjecati u mlađeuzrasnim kategorijama.

Prije tri sezone Pomorac 1921 je ponovo akivirao seniorsku momčad, koja je nakon prvoga dijela ove sezone postala jesenski prvak prve županijske lige.

Vijest da se bivši općinski načelnik, dopredsjednik HNS-a, predsjednik županijskog saveza i predsjednik Pomorca učlanio u nogometni klub iz rodnog mjesta u kojemu je počeo i završio igračku karijeru, ne bi bila posebno zanimljiva da Uljan zahtjev za dobivanje članske iskaznice nije podnio nedugo nakon neuspjela pokušaja skupine mještana Kostrene da preuzme vođenje kluba.

Skupinu mještana predvodila su dvojica bivših predsjednika, Đuro Vičević i Miroslav Uljan, a jedini legitimet ista je skupina crpila iz podrške načelnika Dražena Vranića!

Uljan je prvi među njima postao član Pomorca 1921 čime je stekao pravo birati i/li biti biran na skupštinama kluba.