Kup naš svagdašnji: Klubovi predaju službene da bi u istom terminu igrali prijateljske utakmice

Subota, 18. kolovoza 2012. 11:58 Napisao/la  I. V.

Naprijed - Turbina i Krk – Lošinj u subotu igraju prijateljske utakmice u terminu predviđenom za Kup. Ušteda po utakmici iznosi 1.500 kuna, koliko iznose sudačke takse

Kup naš svagdašnji: Klubovi predaju službene da bi u istom terminu igrali prijateljske utakmice

U prvom kolu županijskog Kupa četiri utakmice neće se odigrati jer su Rab, Lošinj, Turbina i Omladinac predali utakmice Cresu, Krku, Naprijedu i Crikvenici. Predaje za zelenim stolom nisu ništa novo, Kup je na županijskoj razini odavno izgubio prestižni karakter nacionalnog natjecanja. Klubovima više nije čast sudjelovati u natjecanju koje plaćaju a da od toga nemaju nikakve koristi Za jednu službenu utakmicu treba platiti oko 1.500 kuna sudačke takse, klubovi koji gostuju moraju podmiriti putne troškove, itd.

Međutim, Kup dobiva pravi besmisao kada nesuđeni parovi u istom terminu igraju prijateljske utakmice. Lošinj i Turbina prepustili su zelenim stolom pobjede Naprijedu i Krku, ali nisu odustali od borbe na zelenim travnjacima.

Naprijed - Turbina i Krk – Lošinj u subotu igraju prijateljske utakmice u terminu predviđenom za Kup. Ušteda po utakmici iznosi 1.500 kuna, što znači da kup-natjecanje na županijskoj razini postoji samo zbog sudaca koje klubovi ne žele plaćati.