KRALJEVICA ODUSTALA

Prva županijska liga ostaje na 13 klubova?

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 11:50 Napisao/la  I. V.

Odustajanje Kraljevice neće puno pomoći Lokomotivi i Rikard Benčiću ako županijski NS ostane dosljedan u tumačenju kriterija

Prva županijska liga ostaje na 13 klubova?
Foto: Lario Tus

Budući da je Kraljevica odustala od natjecanja jedno mjesto u Prvoj županijskoj ligi ostalo je upražnjeno. Tko će postati 14. član županijske lige?

- Nismo još dobili službeno očitovanje Kraljevice, tako da ništa ne mogu konkretno reći. Idući ponedjeljak održava se Plenum, tada ćemo vjerojatno odlučiti što ćemo učiniti, kaže povjerenik županijske lige Milan Rukavina.

Nedavno ustrojena Prva županijska liga broji 14, dvije nižerazredne prve županijske lige A i B broje po 8 klubova. Kriteriji popune "lige 14" izazvale su prijepore i oštre reakcije čelništva Lokomotive i Rikarda Benčića, koji su zbog neodgovarajućih uvjeta završili u najnižem županijskom natjecanju iako prema rezultatima spadaju u viši rang.

Po svemu sudeći, odustajanje Kraljevice neće puno pomoći Lokomotivi i Rikard Benčiću ako županijski NS ostane dosljedan u tumačenju kriterija. Oba kluba i dalje nemaju uvjete za igranje u višem županijskom rangu. Moguća je varijanta da liga ostane na 13 klubova.