BOGOLIN, SUŠAK NE OPRAŠTA! Mladoga igrača Opatije dočekale neugodne poruke

Srijeda, 10. srpnja 2019. 12:27 Napisao  I. V.

Stvarno ne znam u čemu je problem! Mislim da se stvorilo negativno ozračje oko moga oca, jedino to može biti razlog! Ja sam uvijek cijenio Orijent, taj mi je klub uvijek bio simpatičan, kaže Antonio Baltazar Bogolin

Antonio Baltazar Bogolin i Fausto Budicin
Antonio Baltazar Bogolin i Fausto Budicin

 

Dobra atmosfera na Krimeji poremećena je već drugoga dana priprema.

Tijekom treninga na Krimeji nekoliko radikalnih navijača Orijenta 1991 izvjesilo je na sjeveroj strani igrališta transparente "dobrodošlice" Antoniju Baltazaru Bogolinu.

Prijeteća poruka tipa "Bogolin, Sušak ne oprašta" stubokom mijenja temeljnu strukturu stogodišnje povijesti kluba koji je postao sušački sinonim za toleranciju.

Neugodna situacija za 19-godišnjeg mladića, koji je došao iz Opatije kao najbolji klupski strijelac prošle sezone. U čemu je problem?

- Stvarno ne znam u čemu je problem! Mislim da se stvorilo negativno ozračje oko moga oca, jedino to može biti razlog! Ja sam uvijek cijenio Orijent, taj mi je klub uvijek bio simpatičan, redovito sam gledao utakmice na Krimeji kada su igrali županijsku, četvrtu i treću ligu. Orijent mi je stvarno drag klub, nikada nisam ništa napravio ili rekao nešto loše o klubu, govori Antonio, sin Zorana Bogolina, trenera i glavnog sponzora Opatije koja je postala jedan od vodećih klubova u regiji.

Nije se mladi Bogolin pokolebao iako mu nije ugodno:

- Ostajem u Orijentu! Imao sam ponuda iz Slovenije, iz nekoliko naših drugoligaških klubova, ali htio sam ostati u našem gradu i u klubu koji mi je drag, kaže Bogolin.

Fausto Budicin ostao je zatečen:

- Na treningu se dogodilo što se dogodilo, Bogolin je bio dosta potresen, nije mu bilo lako trenirati u takvoj atmosferi. Ne znam u čemu je problem, moram prvo s njim razgovarati da vidim u čemu je problem. Moramo to što prije riješiti, ne znam detalje pa nema smisla da komentiram, kaže Budicin.

Klupski čelnici za sada šute, prije nego što se službeno oglase žele saznati što se dogodilo.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 8 24
2 NK Sesvete 8 17
3 NK Rudeš 8 17
4 HNK Hajduk Split II 10 16
5 Orijent 1919 -1 15
6 NK Osijek II 9 14
7 NK Croatia Zmijavci 0 13
8 NK Solin 2 11
9 GNK Dinamo II -1 11
10 NK Dugopolje -2 11
11 Dubrava Tim kabel -2 9
12 NK Međimurje -3 9
13 NK Kustošija -8 8
14 NK BSK -9 7
15 HNK Cibalia -10 6
16 Hrvatski dragovoljac -9 5