DRUGA HNL

Igrači Solina demostrativno prestali igrati

Petak, 20. travnja 2018. 22:15 Napisao/la  SC

Delegatkinja utakmice nije primjetila protest igrača

Cirkus u Sigetu
Cirkus u Sigetu Foto: www.sportnews.hr

Sve se mijenja,  samo se cirkus u hrvatskom nogometu ne mijenja.

Utakmica 28. kola Druge HNL između Hrvatskog dragovoljca i Solina završila je pobjedom domaćina 1:0 pogotkom iz kaznenog udarca u 25. minuti.

Utakmica je zapravo završila tako što je sudac Vedran Jelenčić iz Kastva u sudačkoj nadoknadi odsvirao kraj kada su igrači Solina demonstrativno prestali igrati!

- Ovakvu lakrdiju nikad nisam vidio, znate koliko je sati kad su mi se protivnički igrači ispričavali jer nisu htjeli sudjelovati u tome. Dobili smo gol iz nepostojećeg penala, a nama dva čista nisu suđena. Pred kraj utakmice nam je pukao film, sjeli smo pored klupe i nismo htjeli završiti utakmicu. Budući da je bila sudačka nadoknada, sudac je jednostavno odsvirao kraj. Žalosno je da se ovako rješava pitanje ostanka u ligi, ali što drugo reći nego hrvatski nogomet, izjavio je  igrač Solina Ivan Mastelić za goal.hr.

- Imam 32 godine, prošao sam svakakve utakmice, ali nešto ovakvo nisam doživio. Ovo je sramota za hrvatski nogomet. Mene osobno je sram! Poslije ove polusezone vjerojatno ću prestati  igrati, baš zbog ovakvih događanja, rekao je kapetan Solina Goran Gruica za sportnews.hr.

Ako su bili toliko ozlojađeni suđenjem, nije jasno zašto su igrači Solina čekali do sudačke nadoknade da bi iskazali nezadovoljstvo.

U 93. minuti crveni karton dobio je igrač Solina (Mrković) zbog vrijeđanja pomoćnog suca. Tijekom utakmice gostujući igrači dobili su 6, a domaći 4 žuta kartona

Nije vijest da je još jedna utakmica u hrvatskom nogometu ispala lakrdijom.

Ovog puta  lakdrija je izvještaj delegatkinje Branke Juhas koja je napisala sljedeće:
 
3. Zapažanje delegata (o organizaciji i događajima na utakmici)
Utakmica odigrana prema Propozicijama Druge HNL. Sve potrebne službe prijavljene i nazočne tokom cijele utakmice. Prisutno vozilo HMP, ZG 1734DD, s vozačem Matejom Matošekom nazočno pola sata prije utakmice, tokom utakmice i po završetku utakmice. Sve javne opomene izrečene u skladu PNI. Dosuđeni kazneni udarac za domaću ekipu i realiziran. Sastanku pred utakmicu nazočio i kontrolor suđenja. Prijavljuje se NK Solin po članku 54. DPS. Nakon završetka utakmice fizioterapeut NK Solin gospodin Jadran Roguljić, licenca broj 102, prijetio je sucima utakmice riječima : "Doći ćete vi u Solin, doći ću vas ja glave, od danas ste i vi na spisku." Konstatiram prijavu voditelja razglasa gospodina Antuna Moguša sa svjedokom gospodinom Hrvojem Miličevićem -  rukovoditeljom osiguranja da su dvojica igrača NK Solin prijetili vulgarnim psovkama te su fizički istrgnuli električnu instalaciju za ozvučenje, bacili razglas i time nanijeli materijalnu štetu NK Hrvatslki dragovoljac, u čijem je vlasništvu. Načinjena je materijalna šteta u svlačionici gostujuće momčadi o čemu ćete dobiti izvješće i snimke istih.

Branka Juhas u "zapažanjima"  nije zapazila da su u sudačkoj nadoknadi igrači Solina demonstrativno prestali igrati!

Dakle, kada netko u središnjici HNS bude čitao izvješće delegatkinje, neće saznati ništa osim toga da su se igrači Solina i fizioteraput divljački ponašali!  

Inače, Juhas je područna instruktorica za ženski nogomet u Nogometnom središtu Osijek, glasovitoj sudačkoj bazi HNS-a.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 8 24
2 Orijent 1919 1 18
3 NK Osijek II 11 17
4 NK Sesvete 7 17
5 NK Rudeš 5 17
6 HNK Hajduk Split II 9 16
7 NK Croatia Zmijavci 0 14
8 NK Dugopolje -1 14
9 Dubrava Tim kabel 0 12
10 NK Solin 0 11
11 GNK Dinamo II -1 11
12 NK Međimurje -3 10
13 HNK Cibalia -11 9
14 Hrvatski dragovoljac -8 8
15 NK Kustošija -8 8
16 NK BSK -9 7