Marijan Mance napustio trenersko mjesto košarkaša Crikvenice, Igor Prtorić novi trener

Četvrtak, 16. kolovoza 2012. 16:08 Napisao  Luka Variola

Neslužbene informacije govore kako je Mance vrlo blizu preuzimanja novog riječkog A-2 ligaša Učke, koja se zbog financijskih problema Jadrana nameće kao druga momčad Kvarnera 2010

 

 

 

Marijan Mance više nije trener košarkaša Crikvenice! Na trenerskom mjestu A-2 ligaša iz regije zapad zamjenit će ga riječki stručnjak Igor Prtorić, koji je posljednji seniorski angažman imao u redovima B-1 ligaša Kostrene. Prtorić je prije nekoliko godina već vodio crikveničke košarkaše.

- Jednostavno se u ovom trenutku naši putevi razilaze. Drago nam je što je kod nas okončao jednu zaista uspješnu karijeru, te se nadamo da je isto tako započeo još uspješniju trenersku karijeru. Marijan je bio izuzetno profesionalan i kvalitetan. Ne samo trenerski nego i ljudski. Ostali smo u odličnim odnosima, jednostavno smo se razišli, objašnjava Dino Mandžuka, potpredsjednik crikveničkih košarkaša.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac kormilo crikveničkog A-2 ligaša preuzeo je početkom prošle godine. Na početku svoje trenerske avanture paralelno je odrađivao ulogu trenera i igrača, da bi se potom posvetio samo klupi. Premijera je donijela naslov viceprvaka (Kraljevica je imala bolji međusobni omjer), da bi ova sezona donijela i prvi trofej. Kirci su potom odradili odličan nastup u kvalifikacijama za elitni razred, posrnuvši tek u dodatnom razigravanju od starog (novog) prvoligaša Dubrovnika. Zašto razlaz?

- On ima druge planove. Ne mogu o njima, to će te morati njega pitati. Ja samo mogu reći kako nije bilo nikakve svađe ili ružnog razlaza. Marijanu smo zahvalni na svemu što je napravio i želimo mu svu sreću u novim izazovima, zaključit će Mandžuka.

Antićev oproštaj, Stipčić na probi u Kvarneru 2010
Kirci će pripreme za novu sezonu i pod vodstvom novog trenera započeti 27. kolovoza. Od prošlogodišnjih igrača na prvoj se prozivci neće pojaviti kapetan Mateo Antić, perspektivni razigravač Mauro Veljačić i vrlo vjerojatno Dino Stipčić.
- Antić se oprostio od aktivnog igranja košarke, dok je Stipčić na probi u Kvarneru 2010. U slučaju da ne prođe on će nam se ponovo pridružiti, objašnjava Mandžuka.

Mance je trenutačno na pripremama U-14 hrvatske reprezentacije koja u Sloveniji igra prijateljski turnir. Iako vodstvo Crikvenice nije htjelo o razlozima rastanka, neslužbene informacije govore kako je Mance vrlo blizu preuzimanja novog riječkog A-2 ligaša Učke, koja se zbog financijskih problema Jadrana nameće kao druga momčad Kvarnera 2010.