JADRANU PRIJETI STEČAJ

Treći riječki košarkaški klub odlazi u povijest?

Četvrtak, 19. travnja 2012. 13:31 Napisao  Luka Variola

Dug Kvarnera 2010 Filipović sada želi prebaciti na račun Jadrana, kaže predsjednik Goran Matić

Nakon što je ostala bez "starog" Kvarnera, riječka bi košarka uskoro mogla ostati bez još jednoga kluba. Naime, zbog dugovanja prema igračima na pomolu je "gašenje" i A-2 ligaša Jadrana, fuzijom kojega je s Torpedom i nastao Kvarner 2010. Jadranu bi mogao presuditi bivši igrač Franko Filipović, koji od kluba potražuje preko 100.000 kuna neisplaćenog duga. Cijeli je slučaj završio na sudu.

Filipović je potvrdio kako mu je Jadran dužan spomenuti iznos, ali nije htio komentirati cijeli slučaj do konačne odluke suda. Vodstvo Jadrana predvođeno predsjednikom Goranom Matićem demantira "gašenje" kluba preko kojega se svojedobno financirao i "stari" Kvarner s blokiranim računom. 

- Ljudi svašta pričaju. Ja ne znam što će događati u budućnosti, Jadran za sada postoji i natječe se u A-2 ligi.  Ne mogu sa sigurnošću tvrditi što će biti za dva mjeseca ili godinu dana.  Što se tiče Filipovića, njegova potraživanja su neutemeljena. On je u dva navrata imao mogućnost da naplati dug koji je nastao dok je nastupao za Jadran. No, on je tu mogućnost odbio. Tražio je da mu Jadran isplati i ono što je zaradio u Kvarneru 2010, Torpedu i što ja znam gdje. Dug kojim ga je bivši predsjednik Kvarnera 2010 Sarić prevario, Filipović sada želi prebaciti na račun KK-a Jadran. Dok sam ja u Jadranu to se neće dogoditi, objašnjava Matić.

Odmah se počele spekulacije da će Jadranovo mjesto preuzeti novonastali B-1 ligaš Učka, koji s nekoliko  igrača Jadrana u svojim redovima, sigurno plovi prema ulasku u zapadno A-2 ligaško društvo.

- Ti klubovi nemaju isto vodstvo i glupo ih je dovoditi u takav kontekst.  Jadran i Učka nemaju istu Upravu, to ne dopušta zakon. Jadran igra isključivo s juniorima, a Učka igra s igračima od 21 godinu i kadetima. Taj je kompromis učinjen da bi se najmlađi igrači razvijali, zaključio je Matić.

U slučaju da dođe do stečaja, Jadran bi postao treći riječki klub u "ropotarnici povijesti". Na mjesto Kantride 2006. godine došao je Torpedo, dok je stari Kvarner zamijenila fuzija Jadrana i Torpeda, koja je rezultirala nastankom Kvarnera 2010. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.