Ivica Tucak: Moja životna želja je osvojiti olimpijsko zlato

Subota, 17. veljače 2024. 19:00 Napisao/la  SC

Mislim da smo odigrali vitešku utakmicu, borili smo se kao lavovi. Napravili smo veliku stvar, rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista

Ivica Tucak
Ivica Tucak Foto: Screenshot HRT

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Dohi, izabranici Ivice Tucaka u finalu su pobijedili Italiju (15:13) nakon raspucavanja peteraca.

Ivici Tucaku ovo je deveta velika medalja od kada je 2012. godine, odnosno nakon olimpijskog zlata u Londonu, preuzeo reprezentaciju i drugo svjetsko zlato, prvo je reprezentacija pod njegovim vodstvom osvojila 2017. godine u Budimpešti.

- Ovo je druga priča, za razliku od onog u Budimpešti ovo je naslov osvojen s novom momčadi, formiranom prije dvije godine. U dvije godine smo postali europski i svjetski prvaci, ovo mi je životna matura, oformiti momčad i doći do svjetskog i europskog zlata. Hvala Bogu da je završilo ovako, mislim da smo odigrali vitešku utakmicu, borili smo se kao lavovi. Protiv protivnika koji je odigrao sjajnu utakmicu, možda i najbolju od kada ja pratim Talijane. Napravili smo veliku stvar, da nam je netko rekao da ćemo igrati dva finala u mjesec dana i postati svjetski prvaci, mislim da nitko ne bi vjerovao, rekao je emotivni Ivica Tucak nakon finala.

Jedina medalja što nedostaje u kolekciji izbornika hrvatske vaterpolske vrste jest ona – olimpijska.

- Moja životna želja je olimpijsko zlato, dok ga ne budem imao u svojim vitrinama neću biti miran. Nadam se da će to zlato doći s Hrvatskom. Imamo nevjerojatnu kemiju, nedavno su mi ugradili stet pa sam im rekao da me ne bacaju u bazen, ali Fatović me ipak bacio. Možda me se želi riješiti. Olimpijske igre moj su san, zaključio je Ivica Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.