Europska liga: Interov najgori niz od 1984. godine, katastrofa talijanskog diva

Petak, 25. studenog 2016. 13:43 Napisao/la  SC

 Prvi puta u svojoj povijesti, Neroazzurri se nisu plasirali u nokaut fazu Europske lige.

Inter je u 5. kolu Euro lige poražen na gostovanju od Hapoel Beer Sheve 3-2 i tako iznenađujuće ispao iz drugog po jačini europskog nogometnog natjecanja.

Po prvi puta u svojoj povijesti, Neroazzurri se nisu plasirali u nokaut fazu Europske lige.

Definitivno, ovo je jedna od najvećih sramota u klupskoj povijesti.

Europska je liga za Inter počela loše i završila još gore.

Frank De Boer, pa Stefano Vecchi, pa Stefano Pioli, razlike nema i Inter je ispao iz Europe sa samo tri boda u pet kola.

Inter je doživio četvrti uzastopni poraz na gostovanju u Euopi, što mu se nije dogodilo od 1984. godine.

Sve to u bitkama s europskim „malim“ klubovima, sa Southamptonom, praškom Spartom i Hapoelom.

„Inter - luda priča - već su ispali iz Europske lige“, „Inter nestao u ponoru“, „Inter izbačen u večeri horora“, samo su neki od naslova talijanskih naslovnica dan nakon nevjerojatnog preokreta.

- Prestali smo igrati kao momčad i postali bahati. To se nikako i nikada ne smije dogoditi, to si jednostavno ne smijemo dopuštati ako mislimo pobjeđivati. Imali smo šansu otići na 3:0 i riješiti utakmicu, ali je nismo iskoristili. A osnovni je problem bio potpuno drugačiji pristup. U prvom poluvremenu smo igrali zaista dobro, a u drugom jako loše, rekao je talijanski trener Stefano Pioli i dodao kako raspadu sistemu nije kumovala fizička pripremljenost.

- Što se tiče fizičke forme, tu smo dobri. Problem je međutim mentalitet i pristup igrača. Inter ima odlične igrače i vrhunsku kvalitetu, ali moramo se naučiti nositi s pritiskom. Ovaj nogomet danas nije bio dostojan Intera, zaključio je Stefano Pioli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.