Liga prvaka: Real Madrid u drugom dijelu finalne utakmice pregazio Juventus

Subota, 03. lipnja 2017. 22:42 Napisao/la  SC

Finale Lige prvaka: Juventus - Real Madrid 1:4. Ronaldo postigao dva pogotka, Mandžukić strijelac atraktivnog pogotka za Juventus. Modrić odigrao izvanrednu utakmicu


Real Madrid postao je prvi klub u povijesti, koji je obranio titulu pobjednika Lige prvaka u ovakvom formatu.

Luka Modrić u velikom stilu postao je prvi hrvatski nogometaš s tri osvojene Lige prvaka, Modrić je bio jedan od najboljih igrača finalne utakmice. 

U finalu Lige prvaka odigranom u Cardiffu, momčad Real Madrida pobijedila je Juventus rezultatom 4:1 zahvaljujući izrazito nadmoćnoj igri u drugom dijelu utakmice.

Dinamična utakmica u kojoj je u prvom dijelu prevladala želja za nadigravanjem. Real Madrid drugačije ne zna igrati, a trener Allegri ponovo je pokazao da nije destruktivac.

Naprotiv, Juventus je utakmicu počeo vrlo ambiciozno i agresivno, dominirao je talijanski prvak prvih dvadesetak minuta. A onda se pojavio Ronaldo, najbolji igrač Lige prvaka ove sezone.

U 20. minuti na kraju brzog prijenosa lopte momčadi Real Madrida Carvajal je ostao sam na desnoj strani kaznenog prostora, odigrao kratku povratnu loptu za Ronalda, koji je s 15 metara prizemno loptu poslao u suprotni kut. Lopta je malo okrznula Bonuccija i završila u mreži - 0:1.  

Bio je 500. pogodak Real Madrida u Ligi prvaka.

Juventus je brzo odgovorio manirom momčadi koja po svim linijama puca od samopouzdanja.

U 27. minuti Mandžukić je izveo rijetko viđenu majstoriju. Primio je loptu na prsa i ispred Carvajala leđima okrenut prema golu poluvolejem u padu pogodio suprotni kut.

 Lopta je efektno u luku završila u mreži nemoćnog Navasa - 1:1. Mandžukić je postigao drugi pogodak u finalima Lige prvaka, prvi je postigao u dresu Bayerna.
 
 U drugom dijelu potpuno neočekivano Juventus je osjetno fizički pao, neobjašnjivo je puknula momčad koja je pucala od snage i motiva.

 Real Madrid stekao je veliku prevlast u  posjedu lopte, a kada igrači poput Isca, Modrića, Kroosa, Marcela, Benzeme i prije svih Ronalda, imaju dovoljno slobodnog prostora, onda protivnici nemaju šanse.
 
 U 61. minuti Real Madrid ponovo je imao malo sportske sreće.  Casemiro je u jeku pritiska uputio udarac s 30 metara, lopta je okrznula Khediru i uletjela u mrežu tik uz desnu Buffonovu vratnicu - 1:2.
 
U 65. minuti sjajni Modrić presjekao je dodavanje u zoni udarca, utrčao u prazni prostor na desnoj strani i korner-linije pogodio natrčalog Ronalda na prvoj vratnici.

Vjerojatno najveći strijelac u povijesti nogometa nije pogiješio, Ronaldo je lagano prebacio Buffona - 1:3.

Nastavila se agonija nemoćnog Juventusa, Real Madrid je dominirao
 
 U 84. minuti Cuadrado je naivno nasrnuo na Sergija Ramosa i dobio drugi žuti karton, Juventus je ostao s desetoricom igrača.
 
 Svejedno, jer je talijanska momčad u drugom dijelu izgledala toliko tromo da ne bi postignula pogodak ni s 12 igrača.
 
 Jedinu priliku propustio je Mandžukić, koji u 86. minuti ostao sam na 7 metara, ali nije dobro zahvatio loptu glavom.
 
 U 90. minuti Marcelo je prošao lijevo stranom u svom stilu, proigrao Asenija, koji nije imao problema sa 7 metara pogoditi mrežu i dotući Juventus - 1:4.

JUVENTUS: Buffon, Barzagli (66 Cuadrado), Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Pjanić (71 Marchisio), Khedira, Dani Alves, Dybala (78 Lemina), Mandžukić, Higuain

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos (89 Morata), Isco (82 Asensio), Benzema (77 Bale), Ronaldo

Finale Lige prvaka: Juventus - Real Madrid 1:4 (Mandžukić 27/Ronaldo 20, 65, Casemiro 61, Asensio 90)

Mandžukić postigao atraktivan pogodak

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.