Liga prvaka: Princ Albert iz Monaca tražio odgodu, Islamska država preuzela odgovornost za napad

Srijeda, 12. travnja 2017. 14:32 Napisao/la  SC

Ovaj događaj nema veze s nogometom i nije najbolje rješenje igrati dan nakon takvog incidenta, poručio je princ Albert iz Monaca.

Trebao je to biti pravi festival nogometa u Dortmundu i veliki okršaj Borussije i Monaca u Ligi prvaka.

Sudar dviju napadačkih momčadi koji je Europa s nestrpljenjem iščekivala. Ipak, uslijedili su bombaški napadi i utakmica je odgođena za srijedu.

- Sport nikada ne smije biti talac luđaka i ne postoje riječi kojima bismo opisali te neuravnotežene ljude. Ovaj događaj nema veze s nogometom i nije najbolje rješenje igrati dan nakon takvog incidenta, poručio je princ Albert iz Monaca.

Njemačke službe sumnjaju u moguću islamističku pozadinu napada na autobus s igračima Borussije Dormund, a istragu je preuzelo savezno državno odvjetništvo nadležno za terorizam, javili su njemački mediji.

- U pismu koje je pronađeno blizu mjesta napada i u kojem se preuzima odgovornost za napad govori se o odmazdi za sudjelovanje njemačkih zrakoplova u savezničkim akcijama protiv Islamske države (IS) u Siriji, prenose mediji pozivajući se na sigurnosne službe.

- Zbog sudjelovanja u napadima na muslimane u kalifatu IS-a odsad pa nadalje sportaši i ostale poznate osobe u Njemačkoj nalaze se na "listi za odstrijel" IS-a i to vrijedi toliko dugo dok se njemački zrakoplovi ne povuku iz Sirije i ne zatvori američka vojna baza u njemačkom Ramsteinu, navodi novinarski istraživački tim sadržaj pisma.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.