JUVENTUS - REAL MADRID Hoće li u Cardiffu pobijediti bolja momčad ili bolji igrači?

Subota, 03. lipnja 2017. 13:22 Napisao/la  SC

Večeras (20.45) Real Madrid ima priliku postati prvi klub koji je obranio titulu pobjednika Lige prvaka


Juventus i Real Madrid večeras (20.45) u Cardiffu igraju finale Lige prvaka.

 Prognoze su kao i obično svakojake. Izvjesno je da Juventus ima bolju momčad, a Real Madrid bolje igrače zbog čega  madridska momčad vrijedi čak 300 mil. eura više prema transfermarktu (760 prema 450 mil. eura).

Prvi put u povijesti Lige prvaka u finalu igraju dvije momčad sa po dvojicom hrvatskih nogometaša (Mandžukić i Pjaca - Juventus/Modrić i Kovačić - R. Madrid) od kojih su dvojica (Mandžukić/Juventus, Modrić/R. Madrid) nositelji igre. Jedan će vjerojatno sjediti na klupi (Kovačić), drugi je duže vrijeme ozlijeđen (Pjaca).

- Moramo pobijediti, puno smo radili da bismo bili ovdje. Moramo ostati mirni, znati kada trebamo napasti, kada se braniti, možemo do pobjede. Moramo odigrati tehnički i taktički savršeno. Higuain? On je sjajan napadač koji odlično radi i siguran sam da će odigrati odlično u finalu. Dybala? Neće osjećati pritisak protiv Reala, to je sigurno. Mandžukić? Odličan igrač koji je već osvajao ovo natjecanje, a to nije slučajnost, kazao je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

- Teže mi je kao treneru nego kao igraču. Teško je odlučiti koga poslati na teren, koga ostaviti na klupu, a koga na tribinu. Bit će to težak izbor, kaže trener Real Madrida Zinedine Zidane, koji kao igrač nosio dresove Juventusa i Real Madrida.

U dresu Juventusa izgubio (0:1) je 1998. godine u finalu Lige prvaka upravo protiv Real Madrida za koji je igrao Davor Šuker.

 U dresu Real Madrida osvojio je Ligu prvaka 2002. godine pobjedom (2:1) protiv Bayera Leverkusen za koji je igrao Boris Živković, a na klupi su sjedili Jurica Vranješ i Marko Babić.

Tada je Zidane bio ponajbolji igrač na svijetu, danas slava pripada Cristianu Ronaldu od kojega u Juventusu najviše strahuju:

- Ronaldo bi u moje vrijeme bio glavna zvijezda. Da su mi kao djetetu rekli da ću  kao igrač i trener biti u finalu Lige prvaka, ne bih mu vjerovao. Baš uživam. Fantastično iskustvo, a vidjet ćemo što će biti. Lijepo je opet biti u finalu, kaže Zidane koji je prošle godine prvi nakon Miguela Muñoza uspio osvojiti Ligu prvaka kao igrač i trener Real Madrida.  

Večeras Real Madrid ima priliku postati prvi klub koji je obranio titulu pobjednika Lige prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.