Igor Pamić: Zašto je Domagoj Vida igrao umjesto Josipa Šutala?

Ponedjeljak, 16. listopada 2023. 16:42 Napisao/la  SC

Ako je već Vida ušao, onda je Gvardiol trebao na lijevi bok. Nema sigurnijeg i kvalitetnijeg igrača u začetku akcije. Puno bi lakše bilo i veznoj liniji, smatra Pamić

Igor Pamić
Igor Pamić

Igor Pamić poznat je kao trener bez dlake na jeziku, pa je u tom stilu prokomentirao i nastup hrvatske nogometne reprezentacije protiv Walesa.

- Što više razmišljam o ove dvije utakmice to mi se sve više vrti po glavi pitanje – zašto Zlatko Dalić nije igrao na rezultat. Nama je iz ove dvije utakmice bio dovoljan i jedan bod, ili neka bude trebala su nam dva remija. Znam, svi bi ga napadali, kako to igramo, kako izgledamo, ali imali bi taj jedan ili dva boda. I galama bi prošla, a mi bi bili na Euru, rekao je Igor Pamić za SportKlub.

Ono što je Diva iz Žminja posebno zasmetalo je sljedeće:

- Ulazak Vide umjesto Šutala je bio iznenađujuć nepotreban. Mislim da je Šutalo u Osijeku bio na razini ostalih igrača. Ako je već Vida ušao, onda je Gvardiol trebao na lijevi bok, poziciju na koju ga ponovno stavlja Pep Guardiola. Nema sigurnijeg i kvalitetnijeg igrača u začetku akcije. Puno bi lakše bilo i veznoj liniji, a i obrana bi bila kvalitetnija, dodao je Pamić, koji smatra da nije bio problem u veznom redu, već u napadu.

- Kada ti trojka u napadu ne otvara prostore, ne nudi dubinu, ne dolazi u suradnju onda su ti Modrić – Kovačić – Brozović nemoćni. Tebi bi Petković i Kramarić bili i taj četvrti vezni koji ti u završnici mogu donijeti prevagu. Izostankom Perišića smo izgubili najviše, tri igrača u napadu u obje su utakmice bili ispod nivoa koji je potreban Vatrenima, zaključio je Igor Pamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.