Malta - Hrvatska: Tučnjava u noćnom klubu zagrijavanje za utakmicu, oko 300 navijača luta otokom

Utorak, 13. listopada 2015. 09:24 Napisao/la  SC

 Navijači su na Maltu stigli unatoč zabrani,  HNS ne snosi odgovornost za njihovo ponašanje 


Sukob između hrvatskih navijača i osiguranja noćnog kluba White Palace u Pacevilleu na Malti u medijima je poprimio epske razmjere divljanja navijača. Kada se sukob začini nacionalističkim aditivom, redari u noćnom klubu su srpskog porijekla, dobiva se sočan komad teksta kojim se može nahraniti velik broj čitatelja. Uvijek ima onih medijski gladnih senzacija!

U tučnjavi je ozlijeđeno nekoliko osoba, malteška policija uhitila je šestoricu izgrednika. Utakmica između Malte i Hrvatske dobila je prolog kakav žele svi oni koji ne žele dobro hrvatskoj reprezentaciji.

Hrvatskim navijačima zabranjen je ulaz na stadion na večerašnju utakmicu, nereda se više boje čelnici HNS-a nego domaćini. Razlog je jasan, HNS je pod stalnom prismotrom UEFA-e, koja je strogo kaznila HNS zbog svastike i događanja navijača na zadnjim utakmicama. Svaki novi incident nova je opasnost od izgona!

Prema procjeni malteške policije oko 300 navijača hrvatske nogometne reprezentacije doputovalo je na Maltu i pokušava pronaći način da prisustvuju večerašnjoj utakmici između Malte i Hrvatske na stadionu Ta'Qali. Ulaznice pokušavaju kupiti pretežito preko domaćeg stanovišta.

Prema novom izvješću policija je uhitila 15 hrvatskih navijača. Uz šestoricu uhićenih zbog tučnjave u noćnom klubu White Palace u Pacevilleu, devetorica su uhićena zbog provokativnih transparenata.

Navodno je policija pretresla apartmane navijača nakon dojave da isti skupljaju kamenje za obračun s policijom.

Treba napomenuti da su navijači na Maltu stigli unatoč zabrani i da HNS ne snosi odgovornost za njihovo ponašanje, što znači da UEFA ne može kazniti savez zbog eventualnih incidenata.

Inače, hrvatska reprezentacija nema baš dobru reputaciju na Malti. U mandatu Zlatka Kranjčara tijekom kvalifikacijske utakmice na tribinama su se stolicama počeli gađati dva, tri navijača u kockastim dresovima i jedan policajac.

Od toga je nastao međunarodni incident.

Pogledajte sukob ispred        noćnog kluba White Palace 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.