Hrvatska - Meksiko: Reprezentacija igra istoga dana kada Dinamo i Rijeka igraju u Maksimiru

Srijeda, 01. ožujka 2017. 09:55 Napisao  I. V.

Teško je zamisliti da bi ijedan ozbiljni svjetski nogometni savez ugovorio prijateljsku utakmicu istoga dana kada se igra zadnje kolo nacionalne lige


Utakmica između Hrvatske i Meksika u Los Angelesu igra se 27. svibnja.

Istoga dana u posljednjem, 36. kolu HNL-a, na Maksimiru igraju Dinamo i Rijeka.

S obzirom na trenutačno stanje vodećih momčadi, utakmica 36. kola mogla bi biti promotivna.

Ako se nešto bitno ne promjeni u igri Dinama, Rijeka bi titulu prvaka trebala osvojiti prije zadnje utakmice.

U drugoj varijanti utakmica može biti odlučujuća, što tenzije u hrvatskom nogometu diže do neba.

 Treća varijanta nije izvjesna, teško da ovakav Dinamo pokraj ovakve Rijeke može osigurati titulu prvaka prije utakmica 36. kola.

Što god da se događalo u 36. kolu HNL-a, smisao prijateljske utakmice između Hrvatske i Meksika otkriva odnos središnjice HNS-a prema HNL-u.

Teško je zamisliti da bi ijedan ozbiljni svjetski nogometni savez ugovorio prijateljsku utakmicu istoga dana kada se igra zadnje kolo nacionalne lige.

HNS je dokazano poduzetan kada treba zarađivati novac u čudnim terminima, ali termin odigravanja utakmice protiv Meskika nadmašio je sva očekivanja.

Nikada se nije dogodilo da se utakmica igra u terminu tijekom kojega izbornik ne može računati na najbolje igrače HNL-a.

Izbornik Ante Čačić neće moći računati ni na najbolje igrače iz najboljih europskih liga. U talijanskom prvenstvu zadnje kolo igra se 28. svibnja, prvenstva u ostalim ligama (Španjolska, Engleska, Njemačka, Francuska...) završavaju tjedan dana prije utakmice protv Meksika.

Ako reprezentativci iz najboljih europskih klubova ne budu dodatno okupirani nastupima u europskim natjecanjima i nacionalnim kupovima, toliko će biti iscrpljeni da će pronaći način otkazati putovanje na drugi kontinent tjedan dana nakon što završi sezona.

S obzirom na sastav reprezentacije koja će igrati protiv Meksika, na djelu je klasična raprodaja ugleda hrvatskog nogometa.

Više uopće nije važno tko igra za reprezentaciju!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.