Vrbanović: Šokira nas što se u zadnjih nekoliko dana sručila lavina na Šimunića

Petak, 22. studenog 2013. 16:01 Napisao/la  SC

Hrvatska ima specifičnu situaciju kada je u pitanju status kod FIFA-e i UEFA-e, kaže Vrbanović

Prvi put od pobjede nad Islandom, pred novinarima su se pojavili čelnici HNS-a Davor Šuker i Damir Vrbanović. Nisu mogli izbjeći teške teme:

- Nakon jednog velikog uspjeha dogodila je jedna neprimjerena gesta za sportske terene. Dobili smo FIFA-in dopis, a bio sam i s Platinijem, ali sve će vam reći Damir Vrbanović - najavio je Davor Šuker

- Stav HNS-a je da je Šimunićevo ponašanje neprimjereno. Žao nam je što je to zasjenilo veliku pobjedu.  Mi ne bježimo od Šimunićeva poteza, ali ljudski je griješiti. Naš šokira što se u zadnjih nekoliko dana sručila lavina na našeg igrača. Šimunić je u petak bio u savezu i dao je priopćenje koje će uskoro biti objavljeno. On je zgrožen činjenicom da bi njegova gesta imala veze s ustaštvom. Svi koji ga poznaju, znaju da on nije to mislio. Šimunić kreće u pravnu bitku, a imat će i podršku Saveza u tome, kaže Vrbanović:

- FIFA je na dopis FARE-a otvorila postupak i tražila je službeno priopćenje. Ne bih spekulirao o kaznama. U ovakvim stvarima treba pogledati kontekst kada se dogodilo. Nije on prvi koji  je to započeo, taj povik se čuo već i ranije na stadionu, smatra Vrbanović.

 

HNS je morao ukloniti transparent "Zapamtite Vukovar":

- Hrvatska ima specifičnu situaciju kada je u pitanju status kod FIFA-e i UEFA-e. Svi smo emotivno doživjeli Vukovar, a delegat ga nije tako doživio. Mi smo pokušali delegatu sve objasniti, tražili smo minutu šutnje i taj transparent. Delegat je tražio objašnjenje FIFA-e. Nakon što je došao dopis, mi smo transparent maknuli, rekao je Vrbanović te dodao:

- Transparent je zasmetao FARE-u, prijavu Fare imam na stolu, tako da je to jedina istina, tvrdi Vrbanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.