Europska liga: Davor Šuker večeras se vraća na mjesto gdje je igrao s Maradonom

Četvrtak, 13. ožujka 2014. 11:36 Napisao/la  SC

Davor Šuker postao izaslanik UEFA-e na utakmici Seville i Betisa. Šuker je igrao u Sevilli zajedno s Maradonom i Diegom Simeoneom prije nego što je prešao u Real Madrid

Davor Šuker večeras se vraća na mjesto sreće! UEFA je Šukera imenovala ambasadorom na jednom od najzanimljivijih susreta osmine finala Europske lige. Na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán u četvrtak igraju (21.05) gradski rivali, Sevilla i Betis. Šuker će utakmicu gledati kao izaslanik UEFA-e.

Šuker je igrao u Sevilli pet sezona (1991-96) tijekom kojih se afirmirao kao jedna od najboljih europskih napadača. Igrao je u Sevilli zajedno s Maradonom i Diegom Simeoneom prije nego što je prešao u Real Madrid. Sevilla pamti Šukera kao jednog od najboljih klupskih strijelaca svih vremena. U sezoni 93/94 bio je drugi strijelac Primere s 24 pogotka, šest manje od Romarija (Barcelona).

Danas zvjezdane dane svoje karijere u dresu Seville živi Ivan Rakitić, kapetan i najbolji igrač predvodi svoju momčad u utakmici protiv Betisa, koji je s Rijekom igrao u skupini Europske lige. Sevilla je apsolutni favorit protiv Betisa, koji se nalazi na pragu ispadanja iz Primere.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.