Slavili su navijači Hajduka pobjedu prije nego je sudac dao znak za početak dvoboja

Ponedjeljak, 29. siječnja 2024. 10:34 Napisao/la  Toni Bilić
Prisjelo mi slavlje
Prisjelo mi slavlje Foto: HNK Hajduk/Facebook

Riječani su zasluženo slavili pobjedu (2:1) u 100. Jadranskom derbiju, koji je odigran na rasprodanoj poljudskoj ljepotici.

Još jednom se potvrdilo da bijeli zakažu kada je najpotrebnije. Slavili su navijači pobjedu, pa čak i titulu prvaka prije nego je glavni sudac Kolarić dao znak za početak dvoboja.

Prije nego što je lopta krenula s centra na travnjak su izašli Ivan Perišić i Josip Brekalo. Poljud je eruptirao, pobjeda je bila sigurna, kao da su promišljali navijači.

Rijeka je bila bolja i na Rujevicu se vratila s tri velika boda, uz to preskočila je Hajduk na tablici i zasjela na prvu poziciju.

Osim prvih dvadesetak minuta, koji su pripali domaćinu, preostale minute pripale se gostima.

Nije to bio posebno kvalitetan derbi, no Riječani su iskoristili svoju dominaciju i stigli do pobjede.

Domaćini su još jednom igrom razočarali svoje navijače, trener Karoglan nije na vrijeme reagirao kada su gosti preuzeli konce igre u svoje ruke.

Igra Hajduka svela se na duge lopte prema Livaji koji se nije uspio nametnuti stoperima momčadi Željka Sopića.

Splićani su izgubili bitku u borbi za titulom prvaka, ali ne i rat samo što ovakom prezentacijom teško mogu očekivati da će ostvariti toliko željeni cilj i osvojiti prvo mjesto.

Ovo je prvi prvenstveni poraz Karoglana nakon 19 utakmica na klupi.

U subotu Hajduk gostuje u Osijeku, igrat će bez Livaje koji je u završnici susreta zaradio ozlijedu skočnog zgloba, neće biti Sigura i Sahitija koji su zaradili treće žute kartone.

Očekuje se debi Josipa Brekala.

Novi poraz dobrano bi uzdrmao svih na Poljudu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.