Prva HNL: Lokomotiva zabila pet golova Belupu, hat trick Kastratija, Datković strijelac

Nedjelja, 16. rujna 2018. 18:30 Napisao/la  SC
Lirim Kastrati (Lokomotiva)
Lirim Kastrati (Lokomotiva)

HT Prva liga - 7. kolo

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 2:5

Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 993

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: 0:1 Kastrati (23), 0:2 Datković (43), 0:3 Kastrati (46), 1:3 Bacelić-Grgić (70), 2:3 Jelić (81), 2:4 Kastrati (83), 2:5 Krstanović (86)

Žuti kartoni: Bacelić-Grgić (Slaven Belupo)

SLAVEN BELUPO: Marković, Bogojević (50 Karamarko), Bongongui (58 Bacelić-Grgić), Delić (46 Jelić), Gordana, Međimorec, Mendy, Musa, Puclin, Šarlija, Vidović

LOKOMOTIVA: Grbić, Datković, Drozdek (73 Krstanović), Jakić, Karačić, Kastrati, Kolinger, Lecjaks (87 Hujber), Majstorović, Radonjić (77 Halilović), Uzuni

Nogometaši Lokomotive pobijedili su u Koprivnici Slaven Belupo sa 5:2. Prvo ime susreta bio je 19-godišnji Lirim Kastrati koji je zabio hat-trick, a za goste su zabijali i Datković te Krstanović. Strijelci za domaću momčadi bili su Bačelić-Grgić i Jelić.

Lokomotiva je bila uvjerljivo bolja momčad u prvom poluvrijeme u kojem je mogla doći i do uvjerljivije prednosti protiv indisponiranog domaćina koji je ostao bez ijednog udarca u okvir gola.

U 23. minuti momčad Gorana Tomića došla je u prednost nakon što je kontru okončao mladi Kastrati pogodovši s 12 metara.

Prednost gostiju udvostručio je Toni Datković u 44. minuti. Vratar Slaven Belupa, Antun Marković, izbio je loptu nakon kornera ravno na noge Radonjiću koji je pucao sa 17 metara, a Datković je samo skrenuo loptu u gol, za milimetar izbjegavši zaleđe.

Odmah početkom drugog dijela gosti odlaze na visokih 3:0. U 46. minuti Kastrati je postigao svoj drugi gol na utakmici, a velike zasluge idu otjeranom dinamovcu Janu Lecjaksu koji je vrhunski ubacio s lijeve strane i pronašao Kosovara koji je rutinski matirao vratara.

Malo potom, Slaven je imao najbolju priliku u dotadašnjem dijelu susretu. Jelić je išao sam na Grbića i uputio oštar udarac, no bivši vratar Hajduka boksao je loptu preko gola.

Domaćin je uspio smanjiti u 70. minuti. Lecjaks podsjetio na maksimirske dane pokušavši predriblati Bačelić-Grgića na 18 metara od vlastitog gola, a on mu je oduzeo loptu, sjurio se na peterac i matirao Grbića.

U idućem napadu Mendy je utrčao u šesnaesterac gostiju, a ondje ga ruši Datković, no sudac Bel procijenio je kako je spornoj situaciji prethodilo povlačenje Mendyja te je umjesto jedanaesterca dosuđen prekršaj u napadu.

Nadu Slavenu podebljao je Jelić u 81. minuti, no već u 83. minuti Krstanović lijepo dodaje za Kastratija koji postiže hat-trick. Nakon asistencije, Krstavonić je stavio točku na 'i' pogotkom s ruba kaznenog prostora tri minute prije kraja.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.