Prva HNL: Hajduk pobijedio u Vinkovcima, Ohandza dvostruki strijelac i asistent

Nedjelja, 11. veljače 2018. 17:03 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Cibalia - Hajduk 0:5. Hajduk u Vinkovcima na najbolji način najavio derbi 22. kola protiv Dinama

Franck Ohandza (Hajduk)
Franck Ohandza (Hajduk)

 

Hajduk je uvjerljivom pobjedom (5:0) u Vinkovcima na najbolji način najavio derbi 22. kola protiv Dinama.

U utakmici odigranoj po neravnom i blatnjavom terenu Hajduk je dominirao cijelu utakmice, a posebice nakon pogotka Saida u 40. minuti.

Bašić je ubacio iz prekida, Nižić se znlački zagradio na drugoj vratnici i iz okreta prograo Saida, koji je zatresao nečuvanu mrežu s nekoliko metara - 0:1.

Drugi dio utakmice protekao je u znaku Francka Ohandze, dvostrukog strijelca i asistenta.

U 61. minuti Ohandza je pobjegao vinkovačkoj obrani od središta igrališta, zaobišao je dvojicu igrača i na vrhu kaznenog prostora idealno proigrao natrčalog Caktaša.

Povratnik u redove Hajduka mirno je loptu poslao u mrežu pokraj Brkića - 0:2.

U 69. minuti Ohandza je osvojio tzv. ničiju loptu u kaznenom prostoru domaćina, odigrao povratnu za Fomitschowa, koji je snažnim udarcem "probio" Brkića uz bližu vratnicu - 0:3.

Dvama izuzetno efektnim pogocima Ohandza je zaokružio jako dobru igru u drugom dijelu utakmice: prvo je iz okreta pogodio malu mrežicu, a zatim silovito poslao loptu u prečku od koje se ista odbila u mrežu.

Cibalia nije objektivno mjerilo vrijednosti momčadi Hajduka, ali stabilna igra splitske momčadi jamči zanimljivu utakmicu protiv Dinama na Poljudu.

CIBALIA: Brkić, Karamarko, Peričić, Ikić, Rubić, Plum, Muženjak, Kordić (od 80. Mlakić), Vitaić (od 69. Mrdeša), Tomašević, Dabro (od 69 Galić).

HAJDUK: Letica, Juranović, Nižić, Borja Lopez, Fomitschow, Bašić, Radošević, Savvas, Said (od 80. Almeida), Ohandza (od 84. Šego), Caktaš (od 66. Hamza).

Utakmica 21. kola: Cibalia - Hajduk 0:5 (Said 40, Caktaš 61, Fomitschow 69, Ohandza 76, 80)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.